Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: QGIS Models

De cursus QGIS Models duurt 1 dag en kost €695,- excl. BTW.

Omschrijving

Als voorkennis is QGIS Basis vereist. In deze cursus wordt geleerd hoe u kettingen van operaties kunt samenvoegen met behulp van QGIS Models.

Inhoud 

Als u met GIS werkt staan de meeste analyses nooit op zichzelf. Ze maken deel uit van een ketting van GIS operaties en analyses. Met behulp van de QGIS Models is het mogelijk zo’n ketting van operaties samen te voegen tot één enkele operatie. Het maakt niet uit hoeveel stappen en algoritmes in de ketting aanwezig zijn; het model kan toch als één enkele operatie worden uitgevoerd. In deze cursus leert u zo’n model op te bouwen en u zult zien hoe efficiënt en krachtig dit model is. U leert de QGIS Models interface kennen en u gaat tevens workflows bouwen.

Dagindeling

De cursus begint met een presentatie waarin u leert hoe de analyses in QGIS zijn opgebouwd en hoe u deze stappen kunt samenvoegen om analyses efficiënter te maken. De docent zal samen met de cursisten de QGIS Models interface doorlopen zodat u de functies in het programma kent en terug kunt vinden. Hierna gaat u uw eigen workflow bouwen. Onder begeleiding van de docent worden oefeningen in QGIS Models uitgevoerd. Aan het einde van de cursus kunt u zelfstandig werken met QGIS Models en uw eigen workflows maken.

Leerdoelen

  • Workflows maken in QGIS
  • Bekend worden met de QGIS Models Interface

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: