Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: QGIS Natuurmonumenten

De cursus QGIS Natuurmonumenten duurt 2 dagen en kost € 895,- excl. BTW.

Omschrijving

Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van Natuurmonumenten.  Als voorkennis komt de cursus QGIS Intro van pas, maar dat is niet noodzakelijk.

Inhoud 

In deze cursus QGIS Natuurmonumenten krijgt u een overzicht van de mogelijkheden van QGIS. Er wordt gewerkt met data van Natuurmonumenten. De QGIS plugins van Natuurmonumenten worden geïnstalleerd. Tijdens de cursus ontvangt u een compact boekje in A5-formaat. In het boekje worden diverse oefeningen uitgelegd voor zowel beginnende als de meer ervaren QGIS gebruikers. De oefeningen zijn gebaseerd op data en werkwijzen van Natuurmonumenten. Na de cursus bent u in staat het geleerde direct toe te passen in uw werk.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een presentatie waarbij de basiskennis van QGIS wordt herhaald. U leert werken met de functies van QGIS aan de hand van diverse opdrachten. Hierna leert u hoe u de plugins van Natuurmonumenten installeert en hoe u met deze dat kunt werken. U maakt opdrachten die gericht zijn op het werk binnen Natuurmonumenten.

Dag 2

Op de tweede cursusdag gaat u aan de slag met de geavanceerde functies van QGIS. Ook is er op deze dag veel ruimte voor inbreng van de cursisten. Aan de hand van uw vragen kan de docent de cursus en opdrachten aanpassen.

Leerdoelen

  • Bekend worden met QGIS
  • Werken met de QGIS plugin van Natuurmonumenten
  • Gebruik maken van verschillende functies

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: