Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: R GGPlot

Deze cursus R GGPlot duurt 2 dagen en kost €995,- excl. BTW. Deze cursus is geschikt voor mensen die vaardig zijn in R programmeren.

Omschrijving

De cursist maakt kennis met het  krachtige package GGPlot waarmee hij zeer gelikte, informatieve en overzichtelijke figuren gaat maken.   

Inhoud 

Het analyseren van data wordt gedaan voor verschillende redenen: het ontdekken van trends in de data, het identificeren van uitschieters of het opsporen van bruikbare informatie. Voor elk van deze doelen is het gebruikelijk om figuren te schetsen. Op de programmeertaal R zijn diverse packages gebouwd die het leven van een data-analist vergemakkelijken. GGplot2 is één van de meest gebruikte packages om zeer gelikte, informatieve en overzichtelijke figuren te maken. Om de complete functionaliteit van ggplot2 te behandelen wordt tijdens deze cursus R GGPlot ook aandacht  besteed aan het manipuleren van datasets aan de hand van de pakketen dplyr en reshape2. Één afbeelding zegt meer dan duizend woorden wordt met deze package realiteit dus: ‘Let the data tell the story.’.

Dagindeling

Dag 1:

 • Op de eerste dag krijgt de cursist een brede introductie waarbij hij een overzicht krijgt van GGplot.
 • De cursist leert grote data frames (>100.000 data punten) efficiënt te manipuleren.
 • Aan de hand van voorbeelddata worden oefeningen gedaan met het visualiseren van basisfiguren  zoals bargraphs en scatterplots.

Dag 2:

 • De cursist leert omgaan met functies van ggplot2 om grafiekonderdelen zoals legenda’s en assen aan te passen.
 • De cursist oefent met het visualiseren van ordinale data en verschillende groepen in de data (jaren, lichaamslengte, nationaliteit).
 • Er wordt geoefend met het toepassen van de functies op grote datasets. De cursist krijgt daarbij ook de kans om eigen data in te brengen.

 

  NeeJa


  Leerdoelen

  • Het toepassen van het package GGPlot in de volle breedte.
  • Applicaties, analyses kunnen bouwen met R en GGPlot.
   

  Wellicht heeft u ook interesse in: