Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

R GGPlot

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze cursus R GGPlot duurt 2 dagen en kost €995,-.  Deze cursus is geschikt voor mensen die al kunnen R programmeren en die nu kennis willen maken met dit bijzonder krachtige package. Het analyseren van data wordt gedaan voor verschillende redenen: het ontdekken van trends in de data, het identificeren van uitschieters of het opsporen van bruikbare informatie. Voor elk van deze doelen is het gebruikelijk om figuren te schetsen. Op de programmeertaal R zijn diverse packages gebouwd die het leven van een data-analist vergemakkelijken. GGplot2 is één van de meest gebruikte packages om zeer gelikte, informatieve en overzichtelijke figuren te maken. Om de complete functionaliteit van ggplot2 te behandelen wordt tijdens deze cursus R GGPlot ook aandacht  besteed aan het manipuleren van datasets aan de hand van de pakketen dplyr en reshape2. Een plaatje zegt meer dan duizende woorden wordt met dit package realiteit dus: 'Let the data tell the story.'

Inhoud 

Dag 1:

  • Op de eerste dag krijgt de cursist een brede introductie waarbij hij een overzicht krijgt van GGplot
  • De cursist leert grote data frames (>100.000 data punten) efficiënt te manipuleren
  • Aan de hand van voorbeeld data worden oefeningen gedaan met het visualiseren van basis figuren  zoals bargraphs en scatter plots

Dag 2:

  • De cursist leert omgaan met functies van ggplot 2 om grafiek onderdelen zoals legenda's en assen aan te passen
  • De cursist oefent met het visualiseren van ordinale data en verschillende groepen in de data (jaren, lichaamslengte, nationaliteit)
  • Er wordt geoefend met het toepassen van de functies op grote datasets. De cursist krijgt daarbij ook de kans om eigen data in te brengen.

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand