Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: R Spatial

Deze cursus R Spatial duurt 2 dagen en kost €1095,- excl. BTW.  Als voorkennis is de basis van R vereist.

Omschrijving

In deze cursus komen de belangrijkste programmeerconcepten langs om met R ruimtelijke analyses uit te voeren.

Inhoud

Het softwarepakket R, wat ontworpen is door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordeel van R is het object-georiënteerde karakter, waardoor het vrij eenvoudig is uit te breiden met packages. R is een van de meest gebruikte wetenschappelijke statistiekpakketten en wordt ook steeds meer gebruik voor geo-spatial analyse. QGIS is een opensource GIS systeem die in alle sectoren wordt toegepast.

We kijken in hoeverre R zelfstandig ruimtelijke analyses kan uitvoeren. Hierin zullen we zien dat R op zich zelf al ontzettend veel mogelijkheden heeft op het gebied van ruimtelijke presentatie en analyse. Daarna zullen we verder ingaan op de extensies die R biedt op QGIS.

Dagindeling

Dag 1

De eerste cursusdag begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van het softwarepakket R en in het bijzonder R Spatial zal worden toegelicht. Hierna gaan de cursisten zelf aan de slag met het laten uitvoeren van statistische en geografische analyses door R. 

Dag 2

Op de tweede cursusdag gaan de cursisten verder met oefeningen omtrent geografische analyses met geodata uit diverse bronnen. Ook wordt er ingegaan op de extensies van R in QGIS en de ruimtelijke presentatie.

Leerdoelen

  • Het kunnen gebruiken van het QGIS package in R voor het uitvoeren van statistische en geografische analyses.
  • Tijdens de cursus leert de cursist oefeningen geografische data analyses te doen op (geo) data uit verschillende bronnen.

Wellicht heeft u ook interesse in:

    NeeJa