Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: R Spatial

Deze cursus R Spatial duurt 2 dagen en kost €995,-.

Omschrijving

Als voorkennis is de basis van R vereist.                                                     Het softwarepakket R, wat ontworpen is door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordeel van R is het object-georiënteerde karakter, waardoor het vrij eenvoudig is uit te breiden met packages. R is een van de meest gebruikte wetenschappelijke statistiekpakketten en wordt ook steeds meer gebruik voor geo-spatial analyse. QGIS is een opensource GIS systeem die in alle sectoren wordt toegepast.

Inhoud

Afhankelijk van de voorkennis van de cursisten gaan we de belangrijkste programmeer concepten langs die we nodig hebben om ruimtelijke analyses uit te voeren in R. Daarna gaan we kijken in hoeverre R zelfstandig ruimtelijke analyses kan uitvoeren. Hierin zullen we zien dat R op zich zelf al ontzettend veel mogelijkheden heeft op het gebied van ruimtelijke presentatie en analyse. Daarna zullen we verder ingaan op de extensies die R biedt op QGIS.

Dagindeling

Leerdoelen

  • Het kunnen gebruiken van het QGIS package in R voor het uitvoeren van statistische en geografische analyses.
  • Tijdens de cursus leert de cursist oefeningen geografische data analyses te doen op (geo) data uit verschillende bronnen.


    ContactlesOnline mee doen

    NeeJa
    Wellicht heeft u ook interesse in:

    •