Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Remote Sensing toepassingen met behulp van de Hellenic National Sentinel Data Mirror Site

Omschrijving

Dit is een inleidende cursus die tot doel heeft u vertrouwd te maken met de applicaties en diensten die zijn ontwikkeld door de National Observatory of Athens (NOA) met behulp van de kennis, gegevens, software en infrastructuur van de Hellenic National Sentinel Data Mirror Site en het Beyond Ground Segment.

In eerste instantie omvat de cursus een inleiding tot de HNSDMS en vervolgens beschrijven we enkele van de mogelijkheden die beschikbaar zijn om een gespecialiseerde cloudomgeving te gebruiken.

Ten slotte presenteren we enkele diensten die NOA in de loop van de jaren heeft ontwikkeld en die verband houden met noodsituaties zoals branden, overstromingen en aardbevingen.

De Hellenic National Sentinel Data Mirror Site is een webgebaseerd systeem dat is ontworpen om EO-datagebruikers te voorzien van mogelijkheden voor zoeken, catalogiseren, sorteren en verspreiden voor de Sentinel-producten.

De gegevens die HNSDMS aan haar gebruikers aanbiedt, zijn producten in de regio van Zuid- en Zuidoost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het exacte interessegebied waarmee aangeboden producten elkaar kruisen, is te zien in de onderstaande kaart. De gekwalificeerde productsets worden gepubliceerd voor zowel de bijna realtime als de niet-tijdkritische productie na de In-Orbit Commissioning Review van elke satelliet.