Geo-ICT Training Center, Nederland

200 cursussen, 20 online supports,

60 moocs, 10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Cursus: Revit en Dynamo

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus Revit en Dynamo duurt 3 dagen en kost €1395,-. Tijdens de cursus Dynamo voor Revit leert u de basisprincipes van Dynamo te  kennen. Dynamo is een open source- programmeertaal voor de conceptuele modeller van Revit. Sinds de R2-Release van Revit 2015 is Dynamo standaard geïnstalleerd naast Revit. Voor het volgen van deze cursus is voorkennis van Autodesk Revit vereist.

Inhoud

Dynamo is een visuele programmeeromgeving waar in plaats van het typen van codes gebruik gemaakt wordt van grafische elementen genaamd “nodes”. Deze manier van programmeren is beter geschikt voor mensen die visueel georiënteerd zijn. Met behulp van visuele logica kunnen conceptuele ontwerpen onderzocht worden en kunnen taken geautomatiseerd worden. Bovendien kunnen uitdagingen sneller opgelost worden door middel van workflows die de geometrie en het gedrag in 3D Revit Modellen aansturen. Aan de hand van Dynamo is het onder andere mogelijk om automatisch punten en families te plaatsen, data te verzamelen en relaties tussen elementen in het oog te houden.

Tijdens de cursus wordt eerst de theorie behandelt, waarna de cursisten vervolgens met verschillende oefeningen aan de slag gaan. Na de cursus bent u in staat om zelfstandig in Revit te werken met Dynamo. 
Het toepassen van Dynamo kan  nog uitgebreider en krachtiger worden door het toe te passen in combinatie met Python. Daarvoor raden we u de cursus Python en Dynamo aan om hierna te doen.

Leerdoelen van deze cursus:

  • De basisprincipes van Dynamo leren kennen
  • Het automatiseren van taken
  • Het werken met workflows
  • Zelfstandig Dynamo kunnen toepassen binnen Revit

    Voer de volgende code in: captcha