Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

SmallWorld en Magik

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus programmeren met SmallWorld en Magik duurt 4 dagen en kost €1595,-. Kennis van Foundation is vereist. Daarnaast is ervaring met programmeertalen zoals JAVA of C++ ook van belang. Na afloop ontvangen de cursisten een certificaat van GE Energy. De CST is geschreven in de object-georiënteerde programmeertaal Magik. In deze cursus krijgt u een overzicht van de mogelijkheden van deze programmeertaal. Ook gaat u gebruik maken van de CST-objecten. U gaat met een al ontwikkeld programma aan de slag. Daarop doet u diverse aanpassingen. Zo past u deze applicatie aan en oefent u met het programmeren.

Inhoud

Ten eerste gaan we kijken naar de syntax van Magik en hoe we Magik objecten kunnen creëren. Ten tweede gaan we kijken hoe de code gecompileerd wordt en hoe wij als programmeurs kunnen debuggen. Daar zullen we nog dieper in de taal duiken en gaan kijken naar Object Oriëntatie. We zullen bespreken wat het nut is van klassen en wat methoden hiermee te maken hebben. Het onderwerp overerving zal hierbij ook aanbod komen. Daarna zullen we verder kijken naar de architectuur van SmallWorld. Hoe wij met behulp van resources en interfaces gebruik kunnen maken van de functionaliteit die SmallWorld beschikbaar stelt. Een ander belangrijk onderwerp is de connectie naar een database toe. Wij zullen hier dan ook uitvoerig naar kijken.

Leerdoelen van deze cursus:

  • De cursist kent de verschillende mogelijkheden die SmallWorld en Magik bieden
  • Je kan zelfstandig code schrijven in Magik om te gebruiken in SmalWorld

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand