Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: STATA Basis

Omschrijving

Deze cursus STATA duurt 3 dagen en kost €1395,-.

Als voorkennis is basiskennis statistiek vereist. Het statistiekpakket STATA werd oorspronkelijk op de markt gebracht door StataCorp. Het is een sterk analysepakket waarmee statistische analyse en datasimulaties snel en handig te maken zijn. STATA is een samenvoeging van ‘statistics’ en ‘analysis’. De sterke punten zijn: met hoge snelheid uit kunnen voeren statistische testen en gemakkelijk te leren command-based gebruikersinterface.

Inhoud cursus STATA Basis:

Deze cursus vormt een eerste inleiding. Het doel van de cursus is het kunnen gebruiken van STATA bij het uitvoeren van statistische analyses en het genereren van grafieken.

Op de eerste dag wordt er een korte opfriscursus de statistiek gegeven. Verder wordt het pakket basaal uitgelegd. De conventies worden besproken en de data editor wordt onder de loep genomen. Na de eerste dag is de cursist in staat om data in te laden in STATA. Daarnaast kent hij de weg in de verschillende aspecten van de STATA gebruikersinterface.

Op de tweede dag leert de cursist data in te laden en deze data op een zo duidelijk mogelijke manier te presenteren. Er worden simpele testen zoals de chi kwadraat en de t-test uitgevoerd. Er wordt uitgelegd wanneer welke test kan worden uitgevoerd en wat de randvoorwaarden van deze testen zijn. Aan het eind van deze dag kan de cursist simpele data analyses uitvoeren en significanties aangeven.

De derde en laatste dag, worden de wat complexere testen besproken. Er wordt aangegeven wat er kan worden gedaan wanneer data niet aan de randvoorwaarden van een parametrische test voldoet en hoe de power van een onderzoek moet worden geanalyseerd. Ook wordt de hulpfunctie besproken, alsmede de verschillende extra functies die in kunnen worden geladen. Op deze manier weet de cursist aan het einde van dag drie hoe de wat moeilijkere statistische testen uit moeten worden gevoerd, en waar hij zich toe kan wenden wanneer het in het praktijkveld eens niet lukt.

 

  • Inschrijven


    ContactlesOnline mee doen

    Wellicht heeft u ook interesse in de volgende cursussen: