Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Cursus: TMAP GIS

Omschrijving

De cursus TMAP GIS duurt 2 dagen en kost €1195,-.

Het is dé standaardmethode op het gebied van gestructureerd testen. U leert in de cursus TMAP test technieken toe te passen bij het testen van GIS systemen.

Inhoud Cursus: TMAP GIS

De cursist verkrijgt kennis van TMAP en de terminologie. Daarbij worden een aantal GIS test cases als voorbeeld gebruikt. Tijdens de cursus worden diverse oefeningen gedaan.

Zoeken is erg belangrijk voor een GIS. Er moet dus goed getest worden dat filters goed worden ingesteld en dat dan de juiste zoekcriteria worden toegepast. Wanneer een gebruiker van zoekcriteria verandert moet het zoekresultaat gecontroleerd worden.

We moeten verifiëren of de correcte resultaten geografisch worden weergegeven, inclusief verschillende pictogrammen, namen, legendes, routes en kleuren. Sommige kaarten hebben ook nachtmodus en 3D-modus. Soms kunnen wateroppervlakten of groene gebieden in de nachtmodus onjuist worden weergegeven.

Omdat GIS altijd complex is en veel afbeeldingen bevat, moeten testers in verschillende omgevingen testen. Momenteel hebben veel GIS ook mobiele versies en sommige gedragingen voor mobiele platforms zijn anders. 

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze cursus:

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven

    Cursus volgen in ApeldoornCursus Online volgen


    Groepskorting

    Indien u meerdere cursisten aanmeldt voor deze cursus geldt een korting van 25% op de 2e cursist, 50% op de 3e cursist en 75% op de 4e, 5e, 6e ,7e en 8e cursist.