Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: Snel aan de slag met Total Stations en Landmeten

Door moderne ICT middelen kan tegenwoordig iedereen landmeten.

De cursus Snel aan de slag met Total Stations en landmeten  duurt 1 dag. In het kader van de actie  – heel Holland meet, iedereen kan het – bieden we deze cursus gratis aan.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ROC Amsterdam en Boels Survey & Laser.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst gaan landmeten. U gaat met een moderne Total Station  nauwkeurig landmeten. Iedereen ziet wel eens buiten zo’n landmeter met een driepoot staan en door een kijker kijken. Wat meten ze eigenlijk en hoe?

Hoe stel je zo’n instrument op en hoe kun je dan hoeken en afstanden meten. En kun je dan ook de coördinaten bepalen en er kaart mee maken? Hoe kun je in het terrein iets inmeten en hoe nauwkeurig en betrouwbaar is het dan? Op deze vragen wordt tijdens de cursus antwoord gegeven.

Inhoud

De cursus start met een uitleg over over het Nederlands coördinaten stelsel waarin vrijwel alle geografische kaarten worden vastgelegd. Vervolgens wordt er gekeken naar de betrouwbaarheid en precisie van een Total Station.  De deelnemers gaan vervolgens in groepjes van 2 naar buiten met een landmeetopdracht in de omgeving. 

Leerdoelen tijdens deze cursus:

 • Na de cursus bent u in staat om met Total Station op uw werk eenvoudige landmeet-, en terrein-inwinningsprojecten uit te voeren. Landmeters inhuren van landmeetkundige bureaus is niet altijd nodig.
 • Snel aan de slag op uw project? Apparatuur nodig? We kunnen, na deelname aan deze cursus,  met hoge kortingen en met online support, Total Stations aan u verhuren
 • Inschrijven


  ApeldoornOnline

  Groepen / Teams

  Heeft uw team vaak (zijdelings) met landmeters en geo-informatie te maken dan kan deze cursus ook leerzaam en ook leuk zijn voor uw hele team.

  Wellicht heeft u ook interesse in: