Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Snel aan de slag met Total Stations en Landmeten

Door moderne ICT middelen kan tegenwoordig iedereen landmeten.

Deze eendaagse cursus is speciaal bedoeld voor nieuwkomers en geïnteresseerden. Voor mensen die interesse hebben om in de geosector te gaan werken.

De cursus Snel aan de slag met Total Stations en landmeten  duurt 1 dag. In het kader van de actie  – heel Holland meet, iedereen kan het – bieden we deze cursus gratis aan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ROC Amsterdam en Boels Survey & Laser.

Omschrijving

Deze cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst gaan landmeten. U gaat met een modern Total Station nauwkeurig landmeten. 

Inhoud

Iedereen ziet wel eens buiten zo’n landmeter met een driepoot staan en door een kijker kijken. Wat meten ze eigenlijk en hoe?

Hoe stel je zo’n instrument op en hoe kun je dan hoeken en afstanden meten. En kun je dan ook de coördinaten bepalen en er kaart mee maken? Hoe kun je in het terrein iets inmeten en hoe nauwkeurig en betrouwbaar is het dan? Op deze vragen wordt tijdens de cursus antwoord gegeven.

Dagindeling

De cursus start met een uitleg over over het Nederlands coördinatenstelsel waarin vrijwel alle geografische kaarten worden vastgelegd. Vervolgens wordt er gekeken naar de betrouwbaarheid en precisie van een Total Station.  De deelnemers gaan vervolgens in groepjes van 2 naar buiten met een landmeetopdracht in de omgeving. 

Leerdoelen

  • Na deze cursus is uw begrip wat landmeters doen kraakhelder geworden
  • U weet meer van de geosector en wat het onderdeeltje landmeten daarin betekent
  • Na de cursus bent u in staat om met Total Station eenvoudige meting te doen
  • Wellicht heeft u voor u zelf bepaald of werken in de geosector iets voor u is en gaat u nog meer cursussen volgen u gaat de mbo geodata en design doen


    ROC Amsterdam

    Groepen / Teams

    Heeft uw team vaak (zijdelings) met landmeters en geo-informatie te maken dan kan deze cursus ook leerzaam en ook leuk zijn voor uw hele team.