Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Trainee Karl van Beek - BGT Beheerder

Geo-ICT Trainee bij Geo-ICT Training Center, Nederland

Mijn naam is  Geo-ICT Trainee Karl van Beek en ik woon in Beneden-Leeuwen. Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot biotechnologisch analist en ik heb in dat vakgebied ook wat ervaring opgedaan.

De onderwerpen GIS en ICT spraken me ook altijd erg aan. Bij Geo-ICT Training Center, Nederland kreeg ik de kans om de stap naar de geo-sector te maken en tegelijkertijd in deeltijd de hbo Geo-ICT te volgen. Vanuit Geo-ICT Training Center, Nederland werd ik gedetacheerd bij aannemer Quint en van Ginkel. Daar hield ik mij bezig met het tekenen van leidingen: laagspanning, middenspanning, CAI, reggefiber, laagdruk Gas, hoogdruk gas en water. Tijdens deze klus ben ik zeer bedreven geworden met AutoCAD en de NLCS standaard.

Geo-ICT Training Center, Nederland zoekt voortdurend nieuwe Geo-ICT Trainees.

Inmiddels heb ik bijna de propedeuse van de hbo Geo-ICT afgerond en ben ik ook thuis in de geo basisregistraties, QGIS en landmeetkunde. Door mijn leidinggevende bij Geo-ICT Training Center, Nederland werd ik getipt voor een functie Medewerker Geo-Informatie, in de gemeente waar ik woon. Het gemeentehuis van de gemeente West Maas en Waal is voor mij op fietsafstand. Per 1 mei 2020 mag ik daar beginnen.

Op deze manier heb ik mij draai en weg gevonden in de geo-sector. Dat is gelukt omdat ik het Geo-ICT Trainee programma van Geo-ICT Training Center, Nederland met veel plezier en met succes heb doorlopen.