Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Omscholer René Bootsman - GIS Specialist bij de Schiphol Group

Mijn naam is René Bootsman.

Geo-ICT Training Center, Nederland, Omscholen naar GIS specialistIn de omgeving van Volendam ben ik opgegroeid en al jong was ik altijd aan het werk. Daarnaast zat ik op de HAVO en ik was heel goed in wiskunde en natuurkunde. Maar mijn familie was erg op de praktijk gericht en dat werd belangrijker gevonden als studeren.

Als jong kwam ik bij Bart Smit in loondienst en daar heb ik een aantal jaren gewerkt. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt als ZZP in mijn eigen klussenbedrijf en heb veel gewerkt als spackspuiter. Maar helemaal gevonden had ik het nog niet. Mijn zoektocht ging nog verder.

In 2013 kwam ik in gesprek met Geo-ICT Training Center, Nederland. We gingen werken aan mijn CV en ik ging mee doen aan de deeltijd MBO Geo-ICT die in Apeldoorn werd gegeven.  In het kader van mijn opleiding MBO Geo-ICT heb stage gelopen bij Schiphol. Tijdens stage opdracht heb ik meegewerkt aan het Indoor way finding project. Ik was verantwoordelijk voor de functionaliteit waarmee passagiers van Schiphol kunnen navigeren binnen Schiphol.
Die functionaliteit diende op basis van het aanwezige SGIS (Schiphol Geografisch Informatie Systeem), een Esri 10.1 oplossing, te worden gerealiseerd. Om dit mogelijk te maken heb ik een routenetwerk ontworpen en geïmplementeerd. 

Na mijn mbo opleiding werd ik vanuit Geo-ICT Training Center, Nederland gedetacheerd als GIS specialist bij de Schiphol Group. Na 1,5 jaar detachering werd ik daar overgenomen. Inmiddels werk ik daar al weer ruim 6 jaar.

Wil je de geosector in? Dan kan ik dit platform voor starters in de geosector, Geo-ICT Training Center, Nederland, van harte aanbevelen.