Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Tutorial op het online platform van CloudSigma

Omschrijving

CloudSigma is een van de meest aanpasbare cloudproviders op de markt met een focus op open ontwerp en flexibiliteit met betrekking tot computerimplementaties.

Het cloudplatform is ontworpen om een ​​omgeving te bieden met dezelfde mate van vrijheid die privé-in-house omgevingen kunnen bieden. Alle functionaliteit is beschikbaar via een API of de eindgebruiker WebApp.

Klanten kunnen op een ongebundelde manier verwerking, opslag, netwerken en andere fundamentele computerbronnen leveren, zodat CPU, RAM, opslag en bandbreedte onafhankelijk kunnen worden gekocht en gecombineerd om de beste combinatie van cloudbronnen mogelijk te maken zonder de beperking van vaste servergroottes. Elke combinatie van CPU en RAM kan worden bereikt samen met meerdere schijven die op een server zijn gemonteerd en meerdere netwerkinterfaces. Elke resource wordt afzonderlijk en transparant gefactureerd als een abonnement of als pay-as-you-go in facturatiesegmenten van 5 minuten, waardoor klanten precies kunnen bijhouden hoeveel hun cloudservers in de loop van de tijd kosten en er nauwkeurig voor worden gefactureerd.

Uniek is dat elk op x86 gebaseerd besturingssysteem en elke software kan worden gebruikt met volledige beheerders- / rootcontrole, inclusief alle varianten van BSD, Linux en Windows. Eindgebruikers kunnen een onbewerkte ISO-afbeelding uploaden, CPU en RAM eraan koppelen en opstarten. Dit maakt volledige achterwaartse compatibiliteit vanaf het platform mogelijk.

Waarom is CloudSigma-infrastructuur geschikt voor aardobservatiedeskundigen?

Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn er veel cloudproviders die u kunnen ondersteunen bij uw gegevensverwerkingsworkflows. Het hebben van een grote hoeveelheid gegevens om informatie op te nemen, te verwerken en te extraheren, is meestal een van de belangrijkste redenen om in de cloud naar de eerste plaats te gaan, d.w.z. schaalbaarheid is de sleutel. Dat gezegd hebbende, geldt dit voor de meeste use-cases in het data science-domein. Het echte probleem begint te verschijnen wanneer de hoeveelheid data enorm wordt. Dit is het geval bij aardobservatie.