Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: WebGIS en ArcPY

Omschrijving

Creëer een WebGIS met behulp van Geoserver, Open Layers en ArcPy. In deze cursus WebGIS en ArcPY leert u Geoserver en Openlayerssoftware te gebruiken. Ook leert u Python te gebruiken in en buiten de ArcGIS Pro sofware. Het gebruik van diverse functies van ArcPy wordt uitgelegd.

ArcPy is een Python-sitepakket dat een nuttige en productieve manier biedt om geografische gegevensanalyse, gegevensconversie, gegevensbeheer en kaartautomatisering uit te voeren met Python.

Dit pakket biedt een rijke en native Python-ervaring met code-aanvulling (typ een trefwoord en een punt om een pop-uplijst te krijgen met eigenschappen en methoden die door dat sleutelwoord worden ondersteund; selecteer er een om het in te voegen) en referentiedocumentatie voor elke functie, module, en klasse.

De extra kracht van het gebruik van ArcPy is dat Python een programmeertaal voor algemene doeleinden is. Het wordt geïnterpreteerd en dynamisch getypt en is geschikt voor interactief werk en snelle prototyping van eenmalige programma’s die bekend staan als scripts, terwijl het krachtig genoeg is om grote applicaties in te schrijven. ArcGIS-applicaties geschreven met ArcPy profiteren van de ontwikkeling van aanvullende modules in talrijke niches van Python door GIS-professionals en programmeurs uit veel verschillende disciplines.

Geo-ICT Training Center, Nederland - MOOC WebGIS en ArcPY

  • Ja, ik wil deze MOOC doen

 

    Wellicht heeft u ook interesse in: