Leergang 3D Scannen

Landmeetkunde Cursusduur: 3 dagen

De cursist leert objecten in het terrein te scannen en de punten wolken te verwerken in CAD om er een 3D-model van te maken.

De laatste jaren neemt de laserscantechniek een enorme vlucht. Zowel de hardware als software zijn gebruikersvriendelijker geworden zodat deze voor een breder publiek geschikt zijn. Daarnaast heeft het bedrijfsleven heeft veel 3D Scanoperators nodig. De apparatuur van tegenwoordig zijn zeer geavanceerd en zit vol software en dat betekent dat een (aankomend) geo-professional al vrij snel productief kan worden als 3D Scanoperator.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1695,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Theorie: scannen met een Laserscanner

  Tijdens de eerste dag van de cursus 3D scanoperator wordt er een kennismakingsrondje gedaan waarin iedere cursist zijn ervaringen en zijn kijk op het 3D scannen weergeeft. Tijdens deze eerste dag leert u de basisbegrippen van laserscannen, hoe u een laserscanmeting opzet, hoe u de kwaliteit kunt toetsen en uiteindelijk het resultaat kunt verwerken tot een eindproduct.

  Dag 2

  Praktijk: scannen met een Laserscanner

  Deze dag gaat u onder begeleiding van onze docent een aantal objecten in terrein scannen. De metingen die gedaan zijn worden op deze dag ook verwerkt met Autocad, Revit & Recap Software.

  Dag 3

  Van puntenwolk naar 3D Model

  In deze dag leert u hoe een puntenwolk wordt omgezet naar een 3D model. Er zijn veel CAD- en GIS-systemen waarop extensies zijn te installeren waarmee puntenwolken kunnen worden verwerkt. De docent legt een van deze extensies uit en geeft de voor- en nadelen weer. U gaat ook zelf een 3D model aanmaken.

  Leerdoelen

  • Theorie van laserscannen
  • Soorten scanmethodes
  • Soorten scanners
  • Laserscansoftware
  • Opzetten van meetnet t.b.v. meerdere opstellingen
  • Scannen van een pand (binnen en buiten)
  • Laserscandata vereffenen
  • Karteren vanuit puntenwolk
  • Dynamisch laserscannen
  • Principe AHN en waar het voor dient
  • Laserscandata en BIM

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Leergang 3D Scanoperator

  In deze cursus leer je alles over 3D-scantechnieken, het gebruik van laserscanners, het verwerken van laserscandata in CAD en het creëren van 3D-modellen.

  Deze cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, medewerkers van bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis over 3D-scantechnieken willen uitbreiden.

  De cursus omvat training in het gebruik van diverse software zoals QGIS, Erdas en specifieke laserscansoftware.

  De cursus “Leergang 3D Scannen” duurt drie dagen en kost €1695 exclusief btw. De cursus omvat theorie en praktijk van laserscannen, verwerking van puntenwolken tot 3D-modellen, en verschillende scanningtechnieken en -apparatuur.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat dat je expertise in 3D-scantechnieken aantoont.

  De cursus behandelt de theorie van laserscannen, verschillende scanmethodes en scanners, het gebruik van laserscansoftware, het opzetten van meetnetten, en het scannen en verwerken van data tot 3D-modellen.

  De cursus duurt 3 dagen en kost €1695,- exclusief btw. Er zijn kortingen beschikbaar voor groepen.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen via e-mail.

  Ja, de cursus kan zowel fysiek als online gevolgd worden. Online deelnemers volgen de cursus via Google Meet.

  Ja, het is mogelijk om de cursus op locatie te organiseren. Geo-ICT Training Center kan laptops voor de cursisten verzorgen.