Leergang 3D Scannen

Landmeetkunde Cursusduur: 3 dagen

De cursist leert objecten in het terrein te scannen en de punten wolken te verwerken in CAD om er een 3D-model van te maken.

De laatste jaren neemt de laserscantechniek een enorme vlucht. Zowel de hardware als software zijn gebruikersvriendelijker geworden zodat deze voor een breder publiek geschikt zijn. Daarnaast heeft het bedrijfsleven heeft veel 3D Scanoperators nodig. De apparatuur van tegenwoordig zijn zeer geavanceerd en zit vol software en dat betekent dat een (aankomend) geo-professional al vrij snel productief kan worden als 3D Scanoperator.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1695,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Theorie: scannen met een Laserscanner

  Tijdens de eerste dag van de cursus 3D scanoperator wordt er een kennismakingsrondje gedaan waarin iedere cursist zijn ervaringen en zijn kijk op het 3D scannen weergeeft. Tijdens deze eerste dag leert u de basisbegrippen van laserscannen, hoe u een laserscanmeting opzet, hoe u de kwaliteit kunt toetsen en uiteindelijk het resultaat kunt verwerken tot een eindproduct.

  Dag 2

  Praktijk: scannen met een Laserscanner

  Deze dag gaat u onder begeleiding van onze docent een aantal objecten in terrein scannen. Indien u zelf een laserscanner heeft, mag u die mee brengen. De metingen die gedaan zijn worden op deze dag verwerkt met een CAD systeem.

  Dag 3

  Van puntenwolk naar 3D Model

  In deze dag leert u hoe een puntenwolk wordt omgezet naar een 3D model. Er zijn veel CAD- en GIS-systemen waarop extensies zijn te installeren waarmee puntenwolken kunnen worden verwerkt. De docent legt een van deze extensies uit en geeft de voor- en nadelen weer. U gaat ook zelf een 3D model aanmaken.

  Leerdoelen

  • Theorie van laserscannen
  • Soorten scanmethodes
  • Soorten scanners
  • Laserscansoftware
  • Opzetten van meetnet t.b.v. meerdere opstellingen
  • Scannen van een pand (binnen en buiten)
  • Laserscandata vereffenen
  • Karteren vanuit puntenwolk
  • Dynamisch laserscannen
  • Principe AHN en waar het voor dient
  • Laserscandata en BIM

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.