Geo ICT Traineeship

Doorlopend, gedurende het gehele jaar, nemen we recent hbo en wo afgestudeerden van alle studierichtingen aan.

 • Heb je recentelijk een afgerond hbo of wo diploma gehaald¬†en heb je affiniteit met GIS en geo-informatie?
 • Spreek je vloeiend Nederlands?
 • Wil jij werken als Geo-ICT trainee in de sterk groeiende geosector?
 • Wil je starten met een salaris van ‚ā¨2500,- Plus een auto van de zaak of een OV kaart?
 • Starten kan altijd op korte termijn. Dat kan op individuele basis zijn, daarnaast starten we ook regelmatig met een groep.
 • Je volgt √©√©n of meer cursussen in dit opleidingstraject
 • Daarna word je ingezet bij √©√©n van onze opdrachtgevers in bijvoorbeeld √©√©n van de volgende functies

Waarom Geo-ICT Traineeship? Gegarandeerd aan de slag!

60

Nieuwe trainees per jaar

150

Trainees al aan de slag geholpen

75

Opdrachtgevers waar trainees aan de slag komen

Benieuwd naar de verhalen van de trainees die je zijn voor gegaan?

Trainee in een auto van de zaak

Mijn naam is Maikel van der Wijk. HR Manager. Wilt u meer informatie?

Klik hier

Veelgestelde vragen

Ja dat kan zeker. Belangrijkste is dat je geografische kaarten gaaf vind. En dat je wilt mee helpen aan de geo-informatie voorziening voor het bouwen van duizenden woningen, de energietransitie, het aanpassen aan de klimaatverandering en watermanagement.

Diverse mbo(4), hbo en wo afgestudeerden zijn bij ons al aan de slag gegaan. Zij komen uit studierichtingen zoals: Aardrijkskunde, Aardwetenschappen, Archeologie, Bedrijfskunde, Bio-Informatica, Biologie, Bodemkunde, Bos- en Natuurbeheer, Chemie, Cultureel Erfgoed, Datascience, Defensie, Diermanagement, Ecologie, Environment, Geodesie, Geomedia, Geschiedenis, Informatica, Internationale business, Kust- en Zeewater, Landbouw, Landmeetkunde, Management Leefomgeving, Milieukunde, Muziek Technologie, Natuurkunde, Plantwetenschappen, Rechten, Ruimtelijke ontwikkeling, Toerisme, Watermanagement, Wildlife Management, Wiskunde, Zeevaart.

Wij leiden je verder op. Bij ons is het ook mogelijk om in deeltijd verder te studeren voor een ASc, BSc en MSc degree.

 • Het begint ermee dat je je CV en motivatie mailt naar info@geo-ict.nl
 • Daarna volgt er een online gesprek? We gebruiken meestal google meet maar MS Teams kan ook
 • We gaan meteen samenwerken om je CV interessant te maken voor de geosector.¬†
 • Je volgt eventueel gratis een cursus bijvoorbeeld QGIS Basis bij ons zodat we elkaar leren kennen.
 • Tot slot wordt je aangenomen en we bouwen samen aan je CV.
 • Je komt een jaar bij ons in loondienst en we blijven bouwen aan je CV
 • Er volgen al vrij snel gesprekken met een of meer van onze opdrachtgevers.
 • Na een jaar kan, als jij dat wilt, de opdrachtgever je overnemen.
 • Er is sprake van 3 winnaars: opdrachtgever, jij de trainee en wij, het platform voor starters
 • Het zal je net zo vergaan als trainees die je voor gingen.

 

Je komt in loondienst bij ons, Geo-ICT Training Center, Nederland. Je valt onder de CAO van de Uitzendbranche ABU, en je gaat ook meteen al pensioen sparen. Je reiskosten worden volledig vergoed. Je kunt kiezen uit een vergoeding voor openbaar vervoer of een auto van de zaak. We rijden in witte P108’s met het Geo-ICT logo erop.

Geo-ICT Training Center, Nederland - traineeships

Als trainee kun je een auto van de zaak gaan rijden. Dat wordt een P108, of een C1 of en Toyota Aygo. Het zijn witte auto’s waarop ons logo vermeld staat.

Privé mee rijden

De auto priv√© rijden is heel aantrekkelijk. Je krijgt een tankpas en alles zit er verder bij in. De Belastingdienst ziet dat als extra inkomen waarover je inkomstenbelasting moet gaan betalen. Dat noemen ze bijtelling. Ze tellen virtueel 24% van de cataloguswaarde van de auto bij je bruto jaar inkomen op. De cataloguswaarde van de genoemde auto’s is ongeveer ‚ā¨14000,- dus er wordt (0,24 * 14000 / 12) = ‚ā¨280,– bij je bruto maandinkomen opgeteld. Daarover betaal je bij het trainee salaris niveau ongeveer 30% inkomstenbelasting. Dus het kost je netto 30% van 280 = ‚ā¨84,– per maand. Dit wordt maandelijks met je maandsalaris verrekend.

Alleen zakelijk rijden

De auto alleen zakelijk gebruiken kan ook. Dan vraag je bij de Belastingdienst een Verklaring Geen Privé Gebruik aan. Die nemen we dan op in de administratie. Daarnaast moet je een km administratie bijhouden waarmee je kunt aantonen dat je de auto echt niet privé gebruikt. Je krijgt dan geen bijtelling.

 

 • De Nederlandse geosector ondergaat aanzienlijke groei en veranderingen dankzij ontwikkelingen in de ICT en Artificial Intelligence. Wat ooit een gesloten landmeet niche markt was, is nu volledig getransformeerd.
 • Traditionele, introverte landmeetbedrijven worden aan alle kanten ingehaald door ondernemingen die actief bezig zijn met ICT, Internet of Things, geodata, machine learning en geospatial deep learning.
 • Geo-ICT Training Center, Nederland - enorme groeimarktToch blijven deze bedrijven een kern en ondergrond die een cruciale rol spelen bij het laten groeien van de geosector. Met deze visie in mind ziet ieder gezond denkend mens een enorme groeimarkt ontstaan waarin veel jonge mensen een mooie loopbaan zullen hebben. De geosector gaat de komende jaren volledig in de bloei komen.
 • De vraag naar gespecialiseerde landmeters en Geo-ICT specialisten is in deze context enorm. Het is waarschijnlijk dat deze vraag op zijn minst vergelijkbaar is met die in andere beroepen binnen de bouw-, technische- en ICT-sector.
 • De verwachting is echter dat de vraag in de geosector groter is dan in andere sectoren en dat deze de komende jaren zal blijven stijgen.
 • De¬†geosector in Nederland¬†bestaat uit een grote groep organisaties die zich bezighouden met het verzamelen, verwerken, analyseren en toepassen van geo-informatie.
 • In 2009 waren er 9.690 mensen werkzaam in deze branche en dit aantal is in 2020 gegroeid tot 12.115. Bovendien zal in de toekomst ook het waterbeheer van waterschappen deel gaan uitmaken van deze sector. Aangezien de vraag naar geodata toeneemt, stijgt ook de behoefte aan medewerkers binnen deze branche.
 • Bovendien wijzen ontwikkelingen en trends erop dat Geodesie en Geo-ICT in de nabije toekomst een belangrijke rol zullen spelen bij diverse ontwikkelingen, zoals klimaatadaptatie, verduurzaming, optimalisatie van transportbewegingen en waterbeheer. Hierdoor zal de vraag naar personeel naar verwachting groot blijven en de komende 10 jaar blijven groeien.
 • De verwachting is dat het aantal mensen in de branche in 10 jaar tijd met 25% zal toenemen. De branche heeft als doel om te groeien naar 15.000 werknemers, wat betekent dat er de komende 10 jaar naar schatting zo’n 3.000 vacatures zullen ontstaan. Daarbovenop komen nog eens 1.500 vacatures voort uit demografische ontwikkelingen, zoals vergrijzing. Door vergrijzing en ontgroening worden in totaal 3.000 vacatures verwacht in de komende 10 jaar. Al met al zullen er dus naar schatting 6.000 vacatures zijn in de komende 10 jaar.