Solliciteren als trainee


  Geo-ICT Training Center, Nederland, Platform voor starters in de geosector.

  Direct contact via: WhatsApp

  Wapenrustlaan 11-31
  7321 DL Apeldoorn

  +316 4346 3838 info@geo-ict.nl

  Veelgestelde vragen

  • CAD (Computer-Aided Design) en GIS (Geographic Information System) zijn beide technologie├źn die worden gebruikt voor het werken met ruimtelijke gegevens, maar ze hebben verschillende toepassingen en functionaliteiten.
  • CAD richt zich voornamelijk op het ontwerpen en modelleren van fysieke objecten, zoals gebouwen, wegen en machines. Het wordt vaak gebruikt in architectuur, bouwkunde en werktuigbouwkunde om technische tekeningen en ontwerpen te maken. CAD-software biedt geavanceerde 2D- en 3D-tekenfuncties en ondersteunt gedetailleerde geometrische bewerkingen.
  • GIS daarentegen richt zich op het verzamelen, beheren, analyseren en visualiseren van geografische gegevens. Het legt de nadruk op de ruimtelijke context van gegevens en stelt gebruikers in staat om relaties en patronen te begrijpen tussen verschillende lagen van informatie, zoals landgebruik, demografie, natuurlijke hulpbronnen en infrastructuren. GIS-software biedt geavanceerde kaartvisualisatie, gegevensanalyse en georuimtelijke modelleringstools.
  • Het belangrijkste verschil tussen CAD en GIS is dat CAD gericht is op het ontwerpen en modelleren van individuele objecten, terwijl GIS gericht is op het begrijpen en analyseren van geografische gegevens op een bredere schaal. CAD is meer gericht op technische aspecten van objecten, terwijl GIS de nadruk legt op de ruimtelijke relaties en context van gegevens. Beide technologie├źn kunnen echter complementair zijn en in sommige gevallen worden ge├»ntegreerd om complexe projecten aan te pakken waarin zowel ontwerp als ruimtelijke analyse nodig zijn.

  ArcGIS en QGIS zijn beide populaire geografische informatiesystemen (GIS), maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide.

  ArcGIS is een commercieel GIS-platform ontwikkeld door Esri. Het biedt een uitgebreid scala aan tools en functionaliteiten voor gegevensanalyse, gegevensbeheer en kaartvisualisatie, met een nadruk op gebruiksgemak en ondersteuning voor bedrijfsoplossingen. Het wordt vaak gebruikt in professionele omgevingen en biedt uitgebreide technische ondersteuning en trainingsmogelijkheden, maar het vereist een licentie en kan kostbaar zijn.

  QGIS daarentegen is een open-source GIS-software die gratis beschikbaar is. Het biedt ook een breed scala aan functionaliteiten, waaronder gegevensanalyse, gegevensbeheer en kaartvisualisatie, maar met een grotere nadruk op flexibiliteit en aanpasbaarheid. QGIS wordt vaak gebruikt door onderzoekers, academici en gemeenschappen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve GIS-oplossing. Het heeft een actieve gebruikersgemeenschap en biedt mogelijkheden voor aanpassing door middel van plug-ins en uitbreidingsmogelijkheden.

  Over het algemeen kunnen zowel ArcGIS als QGIS worden gebruikt voor het uitvoeren van geospatiale analyses en het maken van kaarten, maar het belangrijkste verschil ligt in de licentiekosten, gebruiksgemak en mate van aanpasbaarheid. De keuze tussen beide hangt af van de specifieke behoeften en het budget van de gebruiker.

  Het Europese Copernicus-programma is een ambitieus initiatief van de Europese Unie voor aardobservatie en monitoring van onze planeet. Het programma is bedoeld om betrouwbare en actuele informatie te verstrekken over verschillende aspecten van het milieu en de veiligheid. Het omvat een reeks satellieten, in-situ sensoren en gegevensdiensten die gegevens verzamelen over onder andere klimaatverandering, luchtkwaliteit, landgebruik, mariene omgeving en natuurrampen. Deze gegevens worden vrij beschikbaar gesteld aan gebruikers over de hele wereld, waaronder beleidsmakers, onderzoekers, bedrijven en het publiek. Het Copernicus-programma speelt een cruciale rol bij het bevorderen van duurzaamheid, veerkracht en het nemen van geïnformeerde beslissingen op het gebied van milieu en veiligheid.

  Bij Geo-ICT Training Center, Nederland bieden we 60 MOOC’s aan.┬áEen MOOC (Massive Open Online Course) is een educatieve cursus die online wordt aangeboden en toegankelijk is voor een groot aantal deelnemers wereldwijd. Deze cursussen worden meestal ontwikkeld door gerenommeerde universiteiten, onderwijsinstellingen of experts in specifieke vakgebieden. MOOCs bieden deelnemers de mogelijkheid om op hun eigen tempo te leren, met flexibele toegang tot leermaterialen zoals video’s, tekstmateriaal en interactieve oefeningen. Ze bevorderen ook vaak peer-to-peer interactie en samenwerking via discussieforums en virtuele gemeenschappen. MOOCs worden meestal gratis aangeboden, hoewel er soms kosten verbonden kunnen zijn aan certificering of speciale functies.

  • Het begint ermee dat je je CV en motivatie mailt naar info@geo-ict.nl
  • Daarna volgt er een online gesprek? We gebruiken meestal google meet maar MS Teams kan ook
  • We gaan meteen samenwerken om je CV interessant te maken voor de geosector.┬á
  • Je volgt eventueel gratis een cursus bij ons zodat we elkaar leren kennen.
  • En we gaan je een aanbieding doen.
  • Tot slot wordt je aangenomen en we bouwen samen aan je CV.
  • Er volgen al vrij snel gesprekken met een of meer van onze opdrachtgevers.
  • Het zal je net zo vergaan als trainees die je voor gingen.

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan ├ę├ęn dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support. Je gaat dan ├ę├ęn dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je een opleiding volgt is het van groot belang te weten waarom je dat doet en wat je ermee wilt bereiken. Bij ons staat voorop dat je als mens happy bent en al een baan hebt die je erg leuk vind. Dan heb je goede vertrekpunten. Bij ons kun je naast je studie gebruik maken van meer dan 200 praktijkcursussen die in contact les in kleine groepen worden gegeven. Je hebt dus veel contacten met docenten en andere mensen die in de praktijk werken. Je bouwt een gedegen netwerk op.

  Daarnaast wordt je door onze studiecoach en door onze docenten begeleid en geholpen in je studie. Deze studiecoaches en docenten hebben die master meestal al gedaan. Dus ze weten waar ze het over hebben. Wij kijken ook doorlopend naar je CV. Die wordt steeds beter naarmate je meer EC punten hebt behaald en praktijkcursussen hebt gevolgd.

  Wil je meer weten? Stuur een mail naar: Violet.Bothof@geo-ict.nl

  • Dat kan zeker. Het grote voordeel is dat je al werkt en de kost verdient. Je bouwt geen studieschulden op. Als je interesse hebt stuur dan je CV naar Violet.Bothof@geo-ict.nl
  • Je gaat naast je werk de hbo Geo-ICT volgen. Zie hier voor meer informatie.
  • Kijk ook even naar Simon. Hij heeft mbo landmeetkunde gevolgd bij het SOMA College in Harderwijk en volgt nu de hbo Geo-ICT.

  Ja, Geo-ICT Training Center, Nederland is opleidingen provider voor het UWV. Diverse mensen hebben al scholingen, die door het UWV betaald worden, bij ons gevolgd. Mail ons je wensen dan mailen we je een UWV-proof offerte die je kunt voorleggen bij je UWV contactpersoon.

  Dat kan zeker. Laat je leiden door het gevoel in je. Laat je werkelijke wensen en verlangens boven komen en ga er gewoon achteraan. Mail je CV en motivatie naar info@geo-ict.nl en we plannen een online gesprek met je in.