ArcGIS Pro 2D Basis

GIS

GIS

In de cursus ArcGIS Pro 2D Basis leert u alle ins en outs van dit pakket.

Cursusduur: 3 dagen
4.2
600 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Peter Schols
Nederlands

Introductie tot GIS en ArcGIS Pro 2D

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus ArcGIS Pro 2D Basis
In de wereld van geografische informatiesystemen (GIS) staat ArcGIS Pro als een toonaangevend softwarepakket bekend, ontworpen om ruimtelijke data niet alleen te beheren maar ook op een intuĂŻtieve manier te analyseren en visualiseren. Deze software, ontwikkeld door Esri, biedt gebruikers een krachtig platform voor het werken met kaarten en geografische informatie. GIS speelt een cruciale rol in tal van sectoren door ons te helpen de wereld om ons heen te begrijpen en te organiseren. Het gaat verder dan alleen kaarten; het is een essentieel hulpmiddel voor besluitvorming en planning in gebieden zoals stadsplanning, milieubeheer, en logistiek.

De Cursus ArcGIS Pro 2D Basis bij Geo-ICT is specifiek ontworpen om je een grondige introductie te geven in de wereld van GIS en de kernfunctionaliteiten van ArcGIS Pro. Je leert niet alleen hoe je kaarten genereert en data analyseert, maar krijgt ook inzicht in hoe je deze krachtige tool kunt inzetten voor jouw specifieke behoeften. Dit is je kans om de basisvaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om effectief met ArcGIS Pro te werken, van het navigeren door de interface tot het toepassen van GIS-technieken voor het visualiseren en delen van geografische data.

Met een focus op 2D GIS-data, stelt deze cursus je in staat om de theorie direct in de praktijk te brengen door middel van hands-on oefeningen. Je zult leren hoe je van ruwe data informatieve kaarten maakt die verhalen vertellen en inzichten verschaffen. Of je nu nieuw bent in de wereld van GIS of je bestaande kennis van ArcGIS Desktop wilt uitbreiden, deze cursus biedt een solide basis om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Als je al bekend bent met ArcGIS Desktop 9 of 10 is de cursus ArcGIS Pro voor ArcMap kenners interessant voor jouw. Wil je geen uitgebreide cursus maar liever en snelle introductie, dan raden wij de cursus Snel aan de slag met ArcGIS Pro aan.

Waarom GIS belangrijk is

GIS, oftewel Geografische Informatie Systemen, speelt een onmisbare rol in onze hedendaagse samenleving. Dit krachtige hulpmiddel helpt ons de wereld te begrijpen, te analyseren en betere beslissingen te nemen op basis van locatiegegevens. De belangrijkheid van GIS kan niet genoeg benadrukt worden, en hier zijn enkele redenen waarom:

 • Betere besluitvorming: Of het nu gaat om overheidsplanning, bedrijfslocatie-analyse of noodhulpverlening, GIS biedt de tools om geĂŻnformeerde beslissingen te nemen.
 • EfficiĂ«ntieverbetering: Van routeplanning tot optimalisatie van serviceoproepen, GIS verbetert de operationele efficiĂ«ntie in verschillende industrieĂ«n.
 • Kostenbesparing: Door preciezere planning en beheer helpt GIS kosten te verlagen, bijvoorbeeld in de bouw en het beheer van infrastructuur.
 • Verbeterde communicatie: Kaarten en visualisaties gemaakt met GIS zijn krachtige communicatietools die complexe situaties eenvoudig kunnen overbrengen.

Door de Cursus ArcGIS Pro 2D Basis te volgen, leer je niet alleen hoe je GIS kunt gebruiken voor deze doeleinden, maar krijg je ook de kans om je eigen kaarten en analyses te maken die een impact kunnen hebben in jouw veld. Het beheersen van ArcGIS Pro stelt je in staat om gegevens op nieuwe en innovatieve manieren te visualiseren, waardoor je een voorsprong krijgt in vele sectoren die afhankelijk zijn van geografische data.

In de komende secties zullen we dieper ingaan op de specifieke vaardigheden en technieken die je zult leren in de cursus, en hoe deze jouw begrip van en vermogen om met GIS te werken, zullen verrijken. Ben je klaar om te ontdekken hoe je met Geo-ICT en ArcGIS Pro de wereld van geografische data kunt verkennen?

De voordelen van ArcGIS Pro

ArcGIS Pro is een geavanceerd platform dat speciaal is ontworpen voor professionals die zich bezighouden met geografische data-analyse en kaartcreatie. Een aantal voordelen van dit programma zijn:

 • De verbeterde performance; ArcGIS Pro maakt optimaal gebruik van moderne hardware, wat resulteert in snellere verwerking en visualisatie van data.
 • Uitgebreide analytische tools, die gebruikers in staat stellen om complexe gegevensanalyses uit te voeren en diepgaande inzichten te verkrijgen uit hun geografische data.
 • De flexibele datamanagement, waarmee gebruikers gemakkelijk datasets kunnen organiseren, bewerken en delen, zowel lokaal als in de cloud.
 • Geavanceerde cartografische mogelijkheden, waardoor gebruikers professionele kaarten kunnen maken die rijk zijn aan details en visueel aantrekkelijk.

De focus op 2D-functionaliteiten in deze cursus stelt deelnemers in staat om de kernaspecten van GIS-werk grondig te begrijpen en toe te passen, van het genereren van kaarten tot het analyseren van geografische data. Dit maakt ArcGIS Pro een essentieel instrument voor iedereen die betrokken is bij ruimtelijke planning, milieubeheer, en vele andere toepassingen waarbij geografische informatie centraal staat.

Door deel te nemen aan de Cursus ArcGIS Pro 2D Basis bij Geo-ICT, doe je niet alleen praktische ervaring op met deze voordelen, maar leer je ook hoe je de kracht van ArcGIS Pro kunt benutten om effectieve en informatieve geografische analyses uit te voeren. Ontdek hoe ArcGIS Pro jouw werk met geografische data kan transformeren.

Wat je Zult Leren in de Cursus ArcGIS Pro 2D Basis

Kennismaking met de Interface en Functionaliteiten

ArcGIS Pro onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functionaliteiten. Als je begint met deze software, zal je merken dat de navigatie intuĂŻtief is, met toegankelijke menu’s en gereedschappen die je workflow aanzienlijk vereenvoudigen. De interface is ontworpen om zowel beginners als gevorderden in GIS te ondersteunen, met aanpasbare lay-outs die je kunt afstemmen op jouw specifieke projectbehoeften.

Een grondige kennismaking met de interface in onze cursus stelt je in staat om snel kaarten te creĂ«ren, gegevens te analyseren, en resultaten te delen met collega’s of het publiek. Deze kennismaking omvat ook een overzicht van essentiĂ«le functionaliteiten zoals het beheren van geografische data, uitvoeren van ruimtelijke analyses, en het gebruiken van de ModelBuilder voor geautomatiseerde processen.

Door deze sectie van de cursus krijg je de vaardigheden die je nodig hebt om de volledige potentie van ArcGIS Pro te benutten voor jouw projecten en onderzoek.

Kaarten Genereren en Data Analyseren

Bij het werken met ArcGIS Pro, zal een van je belangrijkste vaardigheden het genereren van kaarten en analyseren van data zijn. Deze software is een krachtige tool die je in staat stelt om uitgebreide geografische analyses uit te voeren en complexe datasets te visualiseren. Je leert hoe je data van verschillende bronnen kunt samenvoegen om diepgaande inzichten te verkrijgen en hoe je deze inzichten kunt omzetten in visueel aantrekkelijke en informatieve kaarten. Dit proces is cruciaal in vele sectoren, zoals stedelijke planning, milieuwetenschappen, en openbare veiligheid, waar het vermogen om gegevens correct te interpreteren en te presenteren directe invloed heeft op besluitvorming en beleidsontwikkeling.

ArcGIS Pro onderscheidt zich door zijn geavanceerde analytische functies. Je gaat aan de slag met tools voor ruimtelijke analyse, statistische analyse, en meer, waardoor je patronen en relaties in je data kunt identificeren die niet direct zichtbaar zijn. Deze analyses kunnen helpen bij het voorspellen van trends, het evalueren van scenario’s en het nemen van gefundeerde beslissingen op basis van data. Daarnaast leer je hoe je de ModelBuilder kunt gebruiken, een tool waarmee je analytische processen kunt automatiseren, waardoor je efficiĂ«nter kunt werken en complexe analyses toegankelijker maakt.

Door deze sectie van de cursus zul je niet alleen leren hoe je krachtige geografische analyses uitvoert, maar ook hoe je je bevindingen op een duidelijke en begrijpelijke manier kunt communiceren. Dit is een essentiĂ«le vaardigheid voor professionals die werken met geografische informatie, omdat het hen in staat stelt om hun werk met collega’s, beleidsmakers, en het publiek te delen. Met de vaardigheden die je in deze cursus opdoet, ben je goed uitgerust om de uitdagingen van de moderne geografische informatiewetenschap aan te gaan en een impact te maken met je werk.

Praktische Toepassingen van ModelBuilder en Rasterlagen

ArcGIS Pro’s ModelBuilder en het werken met rasterlagen zijn essentiĂ«le vaardigheden voor geavanceerde GIS-analyse. ModelBuilder stelt je in staat om geautomatiseerde workflows te creĂ«ren, waardoor repetitieve taken efficiĂ«nter worden uitgevoerd. Dit is vooral handig voor:

 • Het uitvoeren van sequentiĂ«le gegevensverwerking
 • Integratie van verschillende analytische stappen in Ă©Ă©n proces

Rasterlagen zijn cruciaal voor het werken met satellietbeelden, luchtfoto’s, en andere pixelgebaseerde data. Ze zijn bijzonder nuttig voor:

 • Milieumonitoring en -analyse
 • Stadsplanning en landgebruikbeheer
 • Natuurrampbeoordelingen en responsplanning

Door deze sectie van de cursus te volgen, leer je hoe je deze tools kunt gebruiken om complexe geografische vraagstukken op te lossen, waardoor je GIS-projecten naar een hoger niveau getild worden.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus ArcGIS Pro 2D Basis?

Onze Cursus ArcGIS Pro 2D Basis biedt een unieke leerervaring die je nergens anders vindt. Waarom zou je voor ons kiezen?

 • Deskundige instructeurs: Onze docenten zijn ervaren professionals met een diepgaande kennis van GIS.
 • Praktijkgerichte aanpak: We leggen de nadruk op hands-on leren, zodat je de software echt in de vingers krijgt.
 • Flexibele leeropties: We bieden zowel online als fysieke klassen aan om aan jouw behoeften te voldoen.

Door te kiezen voor onze cursus, verzeker je jezelf van een leertraject dat niet alleen informatief is, maar je ook praktisch voorbereidt op het werken met ArcGIS Pro.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  €1195,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag maken de cursisten kennis met het programma ArcGIS Pro. De functie en toepassingen worden uitgelegd en de docent laat de interface zien. Er wordt geleerd vanuit welke bronnen kaarten gebruikt kunnen worden en hoe deze ingeladen en gebruikt kunnen worden. Op deze dag gaan de cursisten ook zelf kaarten ontwikkelen en aanpassen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag ligt de focus op het analyseren van data vanuit verschillende bronnen en hoe deze data weergegeven kan worden in een kaart. Er wordt gewerkt met ModelBuilder voor het maken van analyses en er wordt geleerd hoe verschillende data gecombineerd kan worden.

  Dag 3

  Op de laatste cursusdag worden de vaardigheden van de voorgaande twee dagen gecombineerd. Er wordt aandacht besteed aan rasterdata en het delen van kaarten, analyseresultaten en modellen. Er wordt een introductie over 3D gegeven. Op deze dag is er ook de mogelijkheid om zelf een casus aan te dragen.

  Cursusduur: 3 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen cursus ArcGIS Pro 2D Basis

  • ArcGIS Pro leren kennen.
  • Kaart genereren vanuit verschillende bronnen.
  • ModelBuilder gebruiken voor analyses.
  • Werken met rasterlagen.
  • Combineren van data uit verschillende bronnen om hier informatieve kaarten van te maken.
  • Organiseren, creĂ«ren en muteren van geografische data.
  • Analyseren van data om hier nieuwe informatie van te maken.
  • Het relateren van tabeldata.
  • Delen van kaarten, analyse resultaten en modellen aan anderen.
  • Omgaan met rasterdata.
  • Inleiding 3D.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veel gestelde vragen over de cursus Arcgis Pro 2D Basis

  De cursus ArcGIS Pro 2D Basis is een 3-daagse training waarin cursisten de ins en outs van ArcGIS Pro 2D leren. Ze krijgen inzicht in de vele toepassingen van GIS en leren technieken om data te beheren, analyseren, delen en om kaarten te maken.

  Deze cursus biedt een uitgebreide introductie tot ArcGIS Pro 2D, een toonaangevende GIS-software. Het is ideaal voor zowel beginners als voor degenen die al bekend zijn met ArcGIS Desktop 9 of 10 en hun kennis willen opfrissen of uitbreiden.

  De cursus duurt 3 dagen.

  De cursus is bedoeld voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis van ArcGIS Pro 2D willen uitbreiden of opfrissen.

  Je leert kaarten genereren vanuit verschillende bronnen, de ModelBuilder gebruiken voor analyses, werken met rasterlagen, geografische data organiseren en muteren, data analyseren, tabeldata relateren en nog veel meer.

  Je kunt de specifieke data en tijden voor de cursus vinden bovenaan deze pagina in de widget. (Voor Desktop gebruikers rechtsboven en mobiel midden bovenaan)

  De kosten van deze cursus bedragen €1195,-. Er is een staffel korting van 10% wanneer 3 cursisten zich inschrijven en 15% vanaf 4 cursisten.