ArcGIS Pro voor ArcMAP gebruikers

GIS

GIS

De cursus is geschikt voor mensen die ArcMap reeds goed kennen maar nu veel te maken hebben of krijgen met de nieuwe ArGIS Pro.

Cursusduur: 1 dag
4.2
24 studenten gingen je voor

Gegeven door:

o.a. Noah Jagtman, Tim Endeveld

Introductie tot GIS en ArcGIS Pro

In de wereld van geo-informatie is het vermogen om geodata efficiënt te beheren, analyseren en visualiseren essentieel. GIS, ofwel Geografische Informatie Systemen, vormt de kern van deze discipline, en biedt krachtige tools voor het verwerken van ruimtelijke gegevens. ArcGIS Pro, ontwikkeld door Esri, is de nieuwste innovatie in deze reeks en vertegenwoordigt een significante stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger, ArcMAP. Met een gemoderniseerde interface, geavanceerde analytische tools, en verbeterde mogelijkheden voor het werken met zowel 2D- als 3D-data, markeert ArcGIS Pro het begin van een nieuw tijdperk in geo-informatietechnologie.

De transitie naar ArcGIS Pro is niet alleen een technologische upgrade; het is een noodzakelijke evolutie voor professionals die streven naar nauwkeurigheid en efficiëntie in hun werk met geodata. Deze overgang biedt gebruikers een rijkere, intuïtievere ervaring en opent deuren naar nieuwe mogelijkheden voor data-analyse en -visualisatie die voorheen ondenkbaar waren. Geo-ICT begrijpt het belang van deze ontwikkeling en biedt een Cursus ArcGIS Pro voor ArcMAP Gebruikers aan, speciaal ontworpen om deze transitie zo soepel mogelijk te maken.

Door je in te schrijven voor deze cursus bij Geo-ICT, kies je niet alleen voor het aanleren van de nieuwste GIS-technologie, maar ook voor een partner die je begeleidt op de weg naar meesterschap in geo-informatie. Geo-ICT’s benadering, die diepgeworteld is in praktische toepassing en persoonlijke begeleiding, zorgt ervoor dat je niet alleen leert ‘hoe’ je iets doet, maar ook ‘waarom’ het belangrijk is. Dit bevordert niet alleen een grondig begrip van de materie, maar stimuleert ook innovatie en creativiteit binnen je eigen projecten.

Ontdek de Kracht van GIS

GIS, of Geografisch Informatie Systeem, is een krachtige tool die ons in staat stelt om de wereld om ons heen niet alleen te visualiseren, maar ook te analyseren en te begrijpen. Deze technologie heeft de manier waarop we gegevens verzamelen, bekijken, en gebruiken getransformeerd. Met GIS kunnen we:

 • Ruimtelijke patronen identificeren die niet zichtbaar zijn in data-tabellen of andere niet-visuele formaten.
 • Beter beslissingen nemen gebaseerd op de locatie van objecten en fenomenen.
 • Efficiënt problemen oplossen door geografische context toe te voegen aan onze data-analyse.

Door de kracht van GIS te benutten, kun je dieper duiken in de data die onze wereld vormgeven, van stedelijke planning tot natuurbescherming. Het is deze capaciteit die ArcGIS Pro zo waardevol maakt. Deze software tilt GIS naar een hoger niveau door:

 • Een intuïtieve interface die de leercurve verlaagt en toegankelijkheid verhoogt.
 • Geavanceerde analysetools die diepere inzichten bieden in je geodata.
 • De mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen 2D- en 3D-weergaven, wat zorgt voor een veelzijdige benadering van ruimtelijke analyse.

Deze kenmerken maken ArcGIS Pro een essentieel instrument voor iedereen die met geo-informatie werkt. Geo-ICT’s cursus is ontworpen om je door de ins en outs van deze software te leiden, je vaardigheden te versterken, en je te helpen de volledige potentie van GIS in jouw vakgebied te ontsluiten.

Waarom ArcGIS Pro essentieel is voor moderne geo-informatie

In de evolutie van geo-informatie technologieën markeert ArcGIS Pro een keerpunt. Dit platform is niet alleen een upgrade van zijn voorganger ArcMAP, maar een volledig herontworpen tool die essentieel is geworden voor de moderne geo-informatie professional. De belangrijkste redenen voor zijn onmisbaarheid in het veld omvatten:

 • Verbeterde prestaties en efficiëntie: Door de geïntegreerde 64-bit architectuur kunnen gebruikers grotere datasets verwerken en sneller resultaten behalen.
 • Geavanceerde visualisatiemogelijkheden: Met ArcGIS Pro kunnen gebruikers naadloos schakelen tussen 2D- en 3D-weergaven, waardoor een rijker inzicht in geodata mogelijk wordt.
 • Flexibele en dynamische data-analyse: Het platform biedt uitgebreide analysetools die dieper en complexer onderzoek naar gegevens mogelijk maken.

Deze aspecten benadrukken waarom ArcGIS Pro een fundamentele rol speelt in de toekomst van geo-informatie. Geo-ICT’s Cursus ArcGIS Pro voor ArcMAP Gebruikers is specifiek ontworpen om professionals de overstap te laten maken met vertrouwen en vaardigheid, waardoor ze volledig gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die deze nieuwe software biedt. Door deel te nemen aan deze cursus, vergroot je niet alleen jouw competenties in een van de meest geavanceerde GIS-tools beschikbaar, maar zet je ook een grote stap voorwaarts in jouw professionele ontwikkeling binnen de geo-informatie sector.

Wat je Zult Leren in de Cursus ArcGIS Pro voor ArcMAP Gebruikers

Beheer en Visualisatie van Geodata

Het beheren en visualiseren van geodata vormt de kern van elke GIS-professional’s toolkit. In de cursus ArcGIS Pro voor ArcMAP Gebruikers aangeboden door Geo-ICT, duik je diep in de wereld van effectief geodata management en de kracht van visuele presentatie. Dit omvat:

 • Efficiënt invoeren en beheren van geodata: Leer hoe je data op een gestructureerde manier invoert en beheert, waardoor de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor analyse verbeteren.
 • Geavanceerde visualisatietechnieken: Ontdek hoe je data tot leven brengt door middel van dynamische en interactieve kaarten die complexe informatie eenvoudig communiceren.

Door deze vaardigheden te ontwikkelen, ben je in staat om:

 • Betere inzichten te verkrijgen door heldere en begrijpelijke visuele representaties van data.
 • Strategische beslissingen te ondersteunen met accurate en tijdige informatie.
 • Jouw projecten naar een hoger niveau te tillen door geavanceerde GIS-functionaliteiten te benutten.

Deze aspecten van de cursus zijn ontworpen om je niet alleen vertrouwd te maken met de tools, maar ook om je te leren hoe je deze effectief kunt inzetten in jouw werk. Geo-ICT zorgt ervoor dat je de nodige kennis en vaardigheden opdoet om een meester in geodata te worden.

Geavanceerde Data-analyse en -bewerking

In de wereld van geo-informatie speelt ArcGIS Pro een cruciale rol door geavanceerde data-analyse en -bewerking mogelijk te maken. Deze tools stellen je in staat om dieper in te gaan op de gegevens en patronen te ontdekken die niet direct zichtbaar zijn. Met ArcGIS Pro kun je:

 • Complexe analyses uitvoeren met een uitgebreide reeks tools.
 • Gegevens effectief bewerken voor nauwkeurige aanpassingen en updates.

Deze vaardigheden zijn essentieel voor iedereen die werkt in het veld van geo-informatie, omdat ze bijdragen aan:

 • Het verbeteren van de nauwkeurigheid van je gegevens.
 • Efficiënter werken door het automatiseren van routinetaken.
 • Het maken van onderbouwde beslissingen gebaseerd op grondige analyses.

Door deel te nemen aan de cursus ArcGIS Pro voor ArcMAP Gebruikers bij Geo-ICT, krijg je niet alleen inzicht in deze geavanceerde functies maar ook praktische ervaring in het toepassen ervan, waardoor je in staat bent om je projecten naar een hoger niveau te tillen.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus ArcGIS Pro voor ArcMAP Gebruikers?

Om te begrijpen waarom onze Cursus ArcGIS Pro voor ArcMAP Gebruikers de ideale keuze is voor jouw professionele ontwikkeling, is het belangrijk om de unieke voordelen die Geo-ICT biedt te overwegen. Deze cursus onderscheidt zich door:

 • Praktijkgerichte leerervaring: We bieden hands-on oefeningen die aansluiten bij real-world scenarios.
 • Deskundige instructeurs: Onze docenten zijn experts in hun veld en brengen een schat aan ervaring mee.
 • Flexibele leeropties: Of je nu de voorkeur geeft aan online leren of face-to-face sessies, wij bieden flexibiliteit.

Deze cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te laten maken met ArcGIS Pro, maar ook om je vaardigheden te verdiepen en je voor te bereiden op de toekomst van geo-informatie. Voor meer gedetailleerde informatie, bezoek alstublieft de website van Geo-ICT.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursusdag begint met een presentatie over de verschillen tussen ArcGIS Pro en ArcMAP. Er wordt uitgelegd welke aspecten overeenkomen en welke verschillen. Hierna gaat u zelf aan de slag met ArcGIS Pro. Onder begeleiding van de docent maakt u oefeningen waarbij u het muteren, beheren, visualiseren en analyseren van data in de vingers krijgt. Aan het einde van de cursus weet u de vertaalslag tussen ArcGIS Pro en ArcMAP te maken.

  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  Na de cursus heeft de cursist kennis van de volgende functies in ArcGIS Pro:
  • Geodata invoeren, muteren, beheren, visualiseren en analyseren
  • Werken met verschillende soorten data
  • Vertaalslag kunnen maken tussen ArcMap naar ArcGIS Pro
  • ArcGIS Pro-project opzet
  • Kaartlagen
  • Lokale data
  • Online data
  • Layouts
  • Complex edit functies
  • Rasterdata analyse
  • Vector data-analyse
  • Importeren van een ArcMAP mxd en andere data in ArcGIS Pro

  Trainers

  Noah Jagtman

  ArcGIS, QGIS, FME
  4.2    
  31 beoordelingen
  85 studenten gingen je voor

  Tim Endeveld

  ...
  4.1    
  26 beoordelingen
  53 studenten gingen je voor

  Jeroen te Raa

  Geostruct, ArcGIS, QGIS
  4.3    
  26 beoordelingen
  44 studenten gingen je voor


  Anoniem

  1 week geleden

  Anoniem

  1 week geleden

  Anoniem

  2 weken geleden

  Harm Cornel

  2 weken geleden
  Bekijk alle reviews
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over ArcGIS Pro voor ArcMAP gebruikers

  Je leert de verschillen tussen ArcGIS Pro en ArcMap, en hoe je effectief kunt werken met ArcGIS Pro.

  Deze cursus is ideaal voor ervaren ArcMap-gebruikers die willen overstappen naar ArcGIS Pro.

  ArcGIS Pro biedt geavanceerde mogelijkheden voor het werken met 2D data, visualisatie, en data-analyse.

  ArcGIS Pro biedt een modernere interface en geavanceerde tools voor data-invoer, beheer, en analyse.

  De cursus behandelt hoe je ArcMap mxd-bestanden kunt importeren en gebruiken in ArcGIS Pro.

  Ja, de cursus omvat praktische oefeningen voor complexe editfuncties in ArcGIS Pro.

  Basiskennis van ArcMap is vereist, aangezien de cursus zich richt op gebruikers die overstappen naar ArcGIS Pro.

  De cursus “ArcGIS Pro voor ArcMap Gebruikers” bij Geo-ICT duurt één dag.

  Ja, na succesvolle afronding ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.