QGIS Gevorderd

GIS Cursusduur: 2 dagen

Deze cursus QGIS Gevorderd is bedoeld voor personen die al enige kennis hebben van QGIS en/of de QGIS basiscursus hebben gevolgd.

QGIS is een krachtige Desktop GIS oplossing waaraan geen licentiekosten zijn verbonden. Tijdens de twee cursusdagen van de cursus QGIS Gevorderd gaan we in op een groot aantal instellingen en geavanceerde functionaliteiten van QGIS. U leert bijvoorbeeld meer over GIS bestanden, datatypes en database connecties. Deze database connecties worden vervolgens ingezet bij het analyseren en bewerken van geografische informatie. Ook wordt ingegaan op projectinstellingen, templates en het presenteren van data. Hierbij komen op verschillende plaatsen in het pakket ook de expressies van QGIS aan bod. Deze cursus QGIS Gevorderd is gericht op mensen uit de praktijk. Dit betekent dat u ook eigen voorbeelden kan aandragen. Op basis van de ervaring en wensen van de cursisten worden onderwerpen wel of niet opgenomen in de cursus.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De eerste cursusdag begint met een korte herhaling van GIS-datatypes en bestanden, geopackages en PostGreSQL/Postgis connecties. Hierna behandelen we de projectinstellingen en templates en worden de verschillende methoden van presentaties behandelt.

  Geo-ICT Training Center, Nederland - QGIS cursussen

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag gaan we aan de slag met analyses en edits maken. Er wordt een korte herhaling van vectoranalyses gegeven. Daarna wordt er geoefend met grafische modellen en rasterdata-analyses. Ook wordt er geleerd om kruisingen te vermijden, traceren van bestaande objecten, geavanceerd digitaliseren. formulier attributen en controles van geometrieën. Op deze dag is er ook ruimte voor casussen uit uw eigen werkveld.

  Leerdoelen

  • Bestanden en databases: herhaling van GIS-datatypes en bestanden, geopackages, PostGreSQL/Postgis connecties
  • Projectinstellingen: home-folder, projecttitel, metadata, standaardstijlen
  • Expressies: veldberekeningen, regelgebaseerde labels, regelgebaseerde symbologieën, expressies in een printomgeving
  • Templates: printer templates, project templates
  • Analyses: herhaling vectoranalyses, introductie grafische modellen, rasterdata-analyse
  • Editing: snapping, kruisingen vermijden, traceren van bestaande objecten, geavanceerd digitaliseren, formulier attributen, controles van geometrieën
  • Presentatie: kaartthema’s, atlassen, overzichtskaarten

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.