QField

GIS Cursusduur: 1 dag

Tijdens deze cursus leert u QField in te richten voor gebruik in het veld. 

QField is in de QGIS community nog in ontwikkeling, maar er is al heel veel mogelijk. De vereisten voor devices die in het veld gebruikt worden zijn anders dan voor desktopcomputers. Het scherm is kleiner, de invoerapparaten zijn anders en de taken zijn anders. QField heeft als doel de gebruiker te helpen de taken uit te voeren die hij moet uitvoeren zonder de gebruikersinterface te overbelasten. Dit betekent dat alleen taken die moeten worden uitgevoerd op het veld beschikbaar zijn via de interface. Al het andere is dat niet. Dit betekent dat alles zoals laagstyling, formulierdefinities en andere stappen voor projectinstellingen moeten worden gedaan op een computer waarop eerst QGIS is geïnstalleerd.

U leert in deze cursus QGIS Field in te richten op een Android Tablet PC. Als voorkennis is QGIS Basis vereist. U gaat een PostGre database uitlezen om vervolgens de data mee naar buiten te nemen om er dan offline mee te werken. U kunt in het terrein aanpassingen doen en daarna de PostGre dataset weer inlezen om de aanpassingen te verwerken.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van QField worden uitgelegd. Hierna gaat u zelf aan de slag met het inrichten van QField op een Android Tablet en een PostGre database uitlezen. Als dat is gelukt gaat u naar buiten om offline met de data te werken en aanpassingen te doen. Daarna gaat u binnen de dataset wederom uitlezen en aanpassingen verwerken.

  Leerdoelen

  • Bekend worden met QField
  • QField inrichten op een Android Tablet
  • Werken met data in QField

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over QField

  Je leert hoe je QField kunt inrichten op een Android Tablet PC, hoe je offline met data kunt werken, en hoe je een PostGre database kunt uitlezen.

  De cursus is geschikt voor startende en ervaren geo-specialisten, alsook voor professionals uit andere sectoren die zich willen omscholen in GIS.

  De cursus behandelt praktische toepassingen van QField, zoals offline werken en het verwerken van data-aanpassingen in het terrein.

  Basiskennis van QGIS en vertrouwdheid met de QField gebruikersinterface zijn aanbevolen.

  Offline werken stelt je in staat om in het veld data te verzamelen en te bewerken zonder directe internetverbinding.

  QField is een mobiele applicatie die nauw samenwerkt met QGIS, waardoor GIS-data gemakkelijk in het veld gebruikt kan worden.

  Ja, na succesvolle afronding ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.

  De Cursus Qfield duurt één dag.

  Basiskennis van Android Tablet PC’s is nuttig, maar de cursus is ontworpen om ook toegankelijk te zijn voor beginners.