QGIS Natuur

GIS Cursusduur: 2 dagen

Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van organisaties zoals Landschappen en Natuurmonumenten. Als voorkennis komt de cursus QGIS Intro van pas, maar dat is niet noodzakelijk.

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van Natuurmonumenten en Landschappen die betrokken zijn bij natuurbeheer, ecologie, ruimtelijke planning en biodiversiteitsbehoud.

De cursus is bedoeld voor beginners in geografische informatiesystemen (GIS) en wil deelnemers voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om QGIS effectief te gebruiken voor het analyseren en beheren van natuurgebieden.

Geo-ICT Training Center, Nederland - QGIS NatuurDeze intensieve cursus biedt medewerkers van Natuurmonumenten en Landschappen een praktische en diepgaande introductie tot het gebruik van QGIS, een open-source GIS-platform, voor diverse toepassingen in natuurbeheer.

Deze cursus is op maat gemaakt specifiek voor Natuurmonumenten en voor Utrechts Landschap. Voor andere organisaties kunnen we dat ook doen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus aanvangt met een verhelderende presentatie waarin essentiële fundamenten van QGIS opnieuw worden belicht. De deelnemers verwerven een solide greep op het gebruik van QGIS functionaliteiten via een reeks divers gevarieerde opdrachten. Hierbij wordt de focus gelegd op de intuïtieve gebruikersinterface, navigatie binnen het platform en het importeren van verschillende typen geospatiale gegevens. Via een reeks doelgerichte opdrachten krijgen zij hands-on ervaring met uiteenlopende functionaliteiten zoals gegevensverwerking, kaartvisualisatie, selectie en query’s.

  Dag 2

  Tijdens de boeiende sessie van de tweede cursusdag worden deelnemers uitgedaagd om dieper in te duiken in de geavanceerde functionaliteiten die QGIS te bieden heeft. Deze dag is speciaal ontworpen om een diepgaand begrip en beheersing van de software mogelijk te maken, en biedt tevens een rijke gelegenheid voor interactie en actieve betrokkenheid van cursisten. De kern van deze dag draait om de verkenning van de meer geavanceerde aspecten van QGIS. Deelnemers zullen ontdekken hoe ze complexere analyses kunnen uitvoeren, ingewikkelde ruimtelijke queries kunnen construeren en geavanceerde kaartvisualisaties kunnen creëren.

  Leerdoelen

  • Mastery van Geavanceerde QGIS-functies: Na het voltooien van de cursus zullen de deelnemers in staat zijn om de geavanceerde functies van QGIS met vertrouwen te gebruiken. Dit omvat het uitvoeren van complexe geospatiale analyses, het creëren van geavanceerde kaarten met gedetailleerde symbolisatie en lay-outs, en het beheren van geospatiale datasets op een hoog niveau van nauwkeurigheid en efficiëntie.
  • Diepgaand Begrip van Natuurbeheerplugins: Deelnemers zullen een diepgaand inzicht ontwikkelen in de specifieke plugins binnen QGIS die gericht zijn op natuurbeheer. Ze zullen leren hoe ze deze plugins effectief kunnen integreren in hun analyses en besluitvormingsprocessen, met als resultaat meer nauwkeurige ecologische modellering, biodiversiteitsbeoordelingen en connectiviteitsanalyses.
  • Vaardigheid in Aanpassing aan Gebruikersbehoeften: Een belangrijk leerdoel is dat deelnemers leren hoe ze QGIS kunnen aanpassen aan specifieke gebruikersbehoeften en scenario’s. Ze zullen in staat zijn om hun eigen vragen en uitdagingen te formuleren en vervolgens QGIS-tools en -technieken toe te passen om relevante antwoorden en oplossingen te verkrijgen. Dit versterkt hun vermogen om flexibel en doelgericht te werken binnen het natuurbeheerdomein.
  • Effectieve Interactie en Samenwerking: Door de nadruk op interactie en inbreng van cursisten op de tweede cursusdag, zullen deelnemers leren hoe ze effectief kunnen communiceren en samenwerken binnen een educatieve en professionele omgeving. Ze zullen de kunst van het stellen van gerichte vragen, het delen van inzichten en het constructief bijdragen aan discussies beheersen, wat hun algehele professionele vaardigheden en netwerk zal versterken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.