QGIS Marketing

GeoMarketing

GeoMarketing

De QGIS Marketing cursus is ontworpen om marketingprofessionals de kracht van geografische informatiesystemen zoals QGIS te leren gebruiken voor geavanceerde marktanalyse en doelgroep segmentatie.

Cursusduur: 2 dagen

Gegeven door:

Violet Bothof

Introductie tot Geo-Informatiesystemen

Lijntekening met daarop de aarde, in combinatie met marketing elementen. Gemaakt door DallE.

In het hart van de hedendaagse geodata-analyse en -visualisatie staat het geografisch informatiesysteem (GIS), een krachtige tool die de manier waarop we de wereld begrijpen en er interactie mee hebben, radicaal heeft veranderd. Geo-Informatiesystemen stellen ons in staat om ruimtelijke gegevens of informatie over geografische objecten op te slaan, te beheren, te bewerken, te analyseren, te integreren en te presenteren. De essentie van GIS is de mogelijkheid om complexe gegevens op een begrijpelijke en visueel aantrekkelijke manier te vertalen naar kaarten die inzichten bieden die met traditionele data-analysemethoden moeilijk te onthullen zijn.

In de context van marketing, en specifiek voor de Cursus QGIS Marketing aangeboden door Geo-ICT, opent GIS nieuwe deuren naar het begrijpen van consumentengedrag, markttrends, en geografische targeting. Door gebruik te maken van QGIS, een toonaangevende open-source GIS software, kunnen marketeers leren hoe ze geodata kunnen inzetten om gerichte marketingstrategieƫn te ontwikkelen, klantsegmentatie te verbeteren, en de effectiviteit van reclamecampagnes te vergroten. De cursus benadrukt niet alleen de technische vaardigheden die nodig zijn om met QGIS te werken, maar ook de strategische inzichten die kunnen worden verkregen door geo-informatie te integreren in marketingplannen.

Bij Geo-ICT wordt de cursus gegeven door deskundige docenten met uitgebreide ervaring in zowel de geo-informatietechnologie als de marketingsector. Deelnemers zullen niet alleen leren hoe ze kaarten kunnen maken en geo-data kunnen analyseren, maar ook hoe ze deze vaardigheden kunnen toepassen in real-world marketing case studies, waardoor de cursus zowel praktisch als toepasselijk is in de huidige markt.

De kracht van GIS in de moderne marketing

In de wereld van marketing is het begrijpen en bereiken van je doelgroep cruciaal. Hier komt GIS op de voorgrond, als een onmisbare tool voor moderne marketeers. Het stelt ons in staat om niet alleen geografische locaties te visualiseren, maar ook om complexe geodata te analyseren en te interpreteren. Dit opent een venster naar ongekende mogelijkheden voor targeting en personalisatie in marketingcampagnes.

Door gebruik te maken van GIS, kun je de locatie en demografische gegevens van je doelgroep in kaart brengen, waardoor je marketinginspanningen veel gerichter en effectiever worden. Stel je voor dat je een campagne kunt ontwerpen die niet alleen aangeeft wie je wilt bereiken, maar ook waar deze potentiƫle klanten zich bevinden. Dit is de kracht van geo-informatie in actie; het maakt hyper-gepersonaliseerde marketing mogelijk die spreekt tot de individuele behoeften en voorkeuren van elke klant.

Bij Geo-ICT begrijpen we de waarde van deze geavanceerde inzichten in de marketingwereld. Onze Cursus QGIS Marketing is speciaal ontworpen om je te leren hoe je deze krachtige tool kunt gebruiken om je marketingstrategieƫn naar een hoger niveau te tillen. Je leert niet alleen de basisprincipes van QGIS, maar ook hoe je geavanceerde geodata-analyses kunt uitvoeren die essentieel zijn voor succesvolle marketing in de hedendaagse digitale wereld.

Door deel te nemen aan onze cursus, krijg je toegang tot een wereld van mogelijkheden waarbij data-gedreven beslissingen de basis vormen van elke succesvolle marketingcampagne. Laat de technologie van GIS je gids zijn in het navigeren door de complexe wereld van de moderne marketing.

Basisprincipes van QGIS

QGIS staat centraal in de wereld van geo-informatie, een open-source geografisch informatiesysteem dat iedereen in staat stelt om complexe geodata te analyseren en visueel aantrekkelijke kaarten te creĆ«ren. Het is een essentiĆ«le tool voor iedereen die werkt met geo-informatie, van marketingprofessionals die hun doelgroep beter willen begrijpen tot stedelijke planners die op zoek zijn naar de optimale locatie voor nieuwe ontwikkelingen. Met QGIS kun je niet alleen data visualiseren, maar ook diepgaande analyses uitvoeren, patronen ontdekken, en voorspellingen doen die cruciaal zijn voor het nemen van geĆÆnformeerde beslissingen.

De basisprincipes van QGIS omvatten het leren werken met verschillende soorten geodata, van eenvoudige locatiegegevens tot complexe ruimtelijke informatie. Je leert hoe je deze data kunt importeren, verwerken, en analyseren om inzichten te verkrijgen die voorheen verborgen waren. Daarnaast maak je kennis met het creƫren van kaarten die niet alleen informatief zijn, maar ook visueel aantrekkelijk, waardoor ze een krachtige tool worden in je marketingarsenaal.

Door de veelzijdigheid van QGIS kunnen gebruikers vanuit diverse sectoren profiteren van de mogelijkheden die het biedt. Of je nu marketingcampagnes wilt optimaliseren door beter inzicht te krijgen in je doelgroep, of complexe geo-data analyses wilt uitvoeren om de effectiviteit van je strategieƫn te beoordelen, QGIS biedt de tools die je nodig hebt. En met de voortdurende ondersteuning en ontwikkeling van de QGIS-gemeenschap, blijft de software zich ontwikkelen om aan de veranderende behoeften van gebruikers te voldoen.

Wat je Zult Leren in de Cursus QGIS Marketing

Analyseren van Geo-data voor Marktinzichten

In de wereld van marketing is het begrijpen van je doelgroep cruciaal voor succes. Geo-data analyse speelt hierbij een onmisbare rol door het bieden van diepgaande inzichten in consumentengedrag, voorkeuren, en demografische trends op basis van locatie. De Cursus QGIS Marketing bij Geo-ICT leert je hoe je geo-data kunt benutten om een gedetailleerd beeld te krijgen van je markt, waardoor je marketingstrategieƫn kunt afstemmen op de specifieke behoeften en wensen van je doelgroep.

Door geo-data te analyseren, kun je patronen en trends ontdekken die niet zichtbaar zijn in traditionele datasets. Dit omvat alles van het identificeren van de geografische locaties waar je producten het best verkopen tot het begrijpen van hoe geografische factoren zoals nabijheid tot bepaalde voorzieningen de consumentenkeuzes beĆÆnvloeden. Met QGIS kun je deze informatie visualiseren in heldere, informatieve kaarten die de basis vormen voor datagestuurde besluitvorming.

Een van de krachtigste aspecten van QGIS is het vermogen om complexe geo-data analyses uit te voeren met een gebruiksvriendelijke interface. Dit betekent dat je geen expert hoeft te zijn in data-analyse om waardevolle inzichten te verkrijgen. Onze cursus leidt je door het proces van het verzamelen en analyseren van geo-data, het interpreteren van de resultaten, en het toepassen van deze inzichten om je marketingstrategie te versterken.

Of je nu nieuwe markten wilt aanboren, je reclame-inspanningen wilt optimaliseren, of simpelweg een beter begrip wilt krijgen van waar je klanten vandaan komen, analyseren van geo-data voor marktinzichten biedt de sleutel. Met de vaardigheden die je opdoet in onze cursus, zul je in staat zijn om geĆÆnformeerde, strategische beslissingen te nemen die je marketinginspanningen naar een hoger niveau tillen.

Maken van Impactvolle Kaarten voor Marketingdoeleinden

Het visuele aspect van marketing is onmiskenbaar belangrijk. In het digitale tijdperk waarin we leven, kunnen impactvolle kaarten een krachtige manier zijn om de aandacht te trekken en complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier over te brengen. Via de Cursus QGIS Marketing bij Geo-ICT ontdek je hoe je deze visuele tools kunt gebruiken om niet alleen de geografische dimensie van je data te illustreren, maar ook om verhalen te vertellen die resoneren met je doelgroep.

Het maken van kaarten voor marketingdoeleinden gaat verder dan alleen het weergeven van locaties; het is een kunst en wetenschap die de kracht heeft om gedrag en besluitvorming te beĆÆnvloeden. Met QGIS leer je hoe je data visualiseert op manieren die de strategische doelen van je marketingcampagnes ondersteunen. Of het nu gaat om het benadrukken van gebieden met een hoge concentratie van potentiĆ«le klanten, het visualiseren van markttrends, of het plannen van evenementen op basis van geografische analyses, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een effectieve kaart kan complexe geo-data vertalen naar een helder, overtuigend beeld dat makkelijk te delen is met collega’s, stakeholders, of klanten. Deze vaardigheid om geo-informatie te transformeren in impactvolle visuele content is wat je zal onderscheiden in de marketingwereld. In onze cursus krijg je hands-on ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van kaarten die niet alleen informatief zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en strategisch relevant.

Door te leren hoe je impactvolle kaarten maakt voor marketingdoeleinden, rusten we je uit met een uniek instrument dat je in staat stelt om op een nieuwe manier te communiceren met je doelgroep. Je zult in staat zijn om geo-informatie op een manier te presenteren die boeiend, informatief, en overtuigend is, waardoor je marketinginspanningen versterkt worden en je een diepere verbinding met je publiek kunt opbouwen.

Case Studies: QGIS in Marketing

Het toepassen van QGIS in marketing is niet alleen een theoretisch concept, maar een praktijk die al door vele organisaties met succes is uitgevoerd. In onze Cursus QGIS Marketing bij Geo-ICT duiken we diep in een reeks van case studies die de kracht van geo-informatie in de marketingwereld demonstreren. Deze real-life voorbeelden bieden een schat aan inzichten en inspiratie, tonend hoe diverse bedrijven geo-data hebben gebruikt om hun marketingstrategieƫn te verfijnen, hun doelgroep beter te bereiken, en uiteindelijk hun bedrijfsresultaten te verbeteren.

Elke case study belicht een specifiek aspect van het gebruik van QGIS binnen een marketingcontext. Van het optimaliseren van distributieroutes om de zichtbaarheid in bepaalde regio’s te vergroten, tot het analyseren van klantgegevens om onontdekte markten te identificeren, de mogelijkheden zijn zo divers als de bedrijfssectoren zelf. We kijken naar hoe organisaties kaarten hebben gemaakt die niet alleen hun interne teamleden informeren, maar ook krachtige verhalen vertellen aan hun klanten, waardoor de engagement en merkloyaliteit toenemen.

Een van de meest impactvolle takeaways van deze case studies is het vermogen om abstracte data om te zetten in concrete actieplannen. Door geografische inzichten te integreren in hun marketingstrategieƫn, konden deze bedrijven niet alleen hun doelgroepen effectiever bereiken, maar ook hun algemene marketinginspanningen optimaliseren voor betere resultaten. Deze praktijkvoorbeelden dienen als bewijs van de veelzijdigheid en effectiviteit van QGIS als een onmisbaar hulpmiddel in de toolbox van elke marketeer.

In onze cursus krijg je niet alleen toegang tot deze waardevolle case studies, maar leer je ook hoe je de geleerde lessen kunt toepassen op je eigen marketinguitdagingen. Of je nu werkt in een kleine startup of een grote multinational, de inzichten die je uit deze case studies haalt, zullen je in staat stellen om je marketingstrategieƫn naar een hoger niveau te tillen, ondersteund door de kracht van geo-informatie.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus QGIS Marketing?

De keuze voor een cursus in QGIS, specifiek gericht op marketing, is een beslissing die je carriĆØre en de manier waarop je naar geo-data en marketingstrategieĆ«n kijkt, kan transformeren. Bij Geo-ICT begrijpen we dat volledig, en daarom hebben we onze Cursus QGIS Marketing ontworpen om niet alleen aan de educatieve behoeften te voldoen, maar ook om een inspirerende en motiverende leerervaring te bieden. Maar waarom zou je specifiek voor onze cursus kiezen? Hier zijn enkele doorslaggevende redenen:

 • Deskundige Instructeurs: Ons team bestaat uit ervaren professionals die niet alleen experts zijn in QGIS, maar ook diepgaande ervaring hebben in de marketingwereld. Ze brengen een schat aan kennis en praktijkervaring mee, waardoor je leert van de besten in het veld.
 • Praktijkgerichte Aanpak: Wij geloven in leren door doen. Onze cursus is zodanig gestructureerd dat je hands-on ervaring opdoet met QGIS, van het analyseren van geo-data tot het maken van impactvolle kaarten voor marketingdoeleinden.
 • Toepasbare Kennis: Wat je leert in onze cursus, kun je direct toepassen in je dagelijkse werk. Of je nu marketingcampagnes ontwerpt, klantgegevens analyseert, of marktonderzoek doet, de vaardigheden die je bij ons opdoet, zullen direct bijdragen aan je succes.

Enkele specifieke voordelen van onze cursus omvatten:

 • Diepgaand begrip van geo-informatie en hoe deze te gebruiken voor strategische marketingdoeleinden.
 • Leren maken en interpreteren van kaarten die je verhaal vertellen en je data tot leven brengen.
 • Ontwikkeling van technische vaardigheden in QGIS die je zullen onderscheiden in het digitale marketinglandschap.

De Cursus QGIS Marketing bij Geo-ICT is meer dan alleen een opleidingsprogramma; het is een investering in jezelf en je carriĆØre. Je krijgt niet alleen toegang tot de nieuwste tools en technieken, maar je wordt ook deel van een community van gelijkgestemden die de toekomst van marketing vormgeven. Kies voor ons, en til je vaardigheden naar een hoger niveau met de kracht van geo-informatie.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬1195,- Excl. btw

  ā‚¬1195,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1: Introductie QGIS

  Introductie tot de QGIS-interface en basisfuncties, overzicht van GIS-concepten en hun toepassing in marketing, en het importeren en beheren van data binnen QGIS. Basis van kaartcreatie en -lay-out, werken met verschillende kaartlagen en symbolen voor visuele analyse, en introductie tot thematische kaarten voor marktsegmentatie. Ruimtelijke gegevensanalyse om te begrijpen hoe locatie invloed heeft op klantgedrag en markttrends, en eenvoudige ruimtelijke analyses uitvoeren om doelmarkten te identificeren. Een marktanalyse project starten met QGIS, en demografische gegevenslagen toevoegen en analyseren voor diepere marktinzichten.

   

  Dag 2: Marketing

  Geavanceerde technieken voor ruimtelijke analyse in QGIS, en het gebruik van ruimtelijke analyse voor optimalisatie van distributieroutes en locatie planning. Technieken voor geavanceerde marktsegmentatie en doelgroep analyse met QGIS, en het ontwerpen van een gerichte marketingcampagne met geospatiale inzichten. Ontwikkelen van strategieƫn op basis van geografische analyses en integratie van GIS-analyses in digitale marketing en sociale media campagnes. Deelnemers presenteren hun projecten en ontvangen feedback, met een afsluitende reflectie op de cursus en discussie over de verdere toepassing van QGIS in de praktijk.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Beheersen van QGIS voor Marketingdoeleinden: Deelnemers zullen leren hoe ze de QGIS-interface en -tools effectief kunnen navigeren en gebruiken voor het visualiseren, analyseren en presenteren van geografische gegevens met betrekking tot marketinganalyses.
  • Toepassen van Geografische Analyse op Marktsegmentatie en Doelgroep bepaling: De cursus zal deelnemers uitrusten met de vaardigheden om ruimtelijke gegevens te analyseren voor het identificeren van markttrends, klantgedrag, en segmentatie, waardoor ze gerichtere marketingstrategieĆ«n kunnen ontwikkelen.
  • Integratie van Demografische en Gedragsgegevens voor Diepere Klantinzichten: Deelnemers zullen leren hoe ze externe demografische en gedragsgegevens kunnen integreren binnen QGIS om complexe klantprofielen te bouwen en dieper inzicht te krijgen in hun doelmarkten.
  • Ontwikkelen van Geavanceerde Geografische StrategieĆ«n voor Marketing en Distributie: Aan het einde van de cursus zullen deelnemers in staat zijn om geavanceerde geografische analyses uit te voeren en deze kennis toe te passen voor het optimaliseren van marketingcampagnes, distributienetwerken, en locatie planning, waardoor de algehele effectiviteit van marketinginspanningen wordt verbeterd.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over QGIS Marketing

  De cursus QGIS Marketing is een gespecialiseerde training die zich richt op het toepassen van QGIS in marketingdoeleinden, zoals marktsegmentatie en locatie-intelligentie.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, bedrijven in de geosector, omscholers, en onderwijsinstellingen die hun kennis van geospatiale data in marketingcontext willen verdiepen.

  De cursus omvat onderwerpen zoals basiskennis QGIS, geavanceerde QGIS-functies, data visualisatie, geo-analyse, en het toepassen van QGIS voor marketingtoepassingen.

  De cursus behandelt uitgebreid het gebruik van QGIS, inclusief basisfunctionaliteiten, geavanceerde functies, en specifieke plugins die nuttig zijn voor marketingdoeleinden.

  Ja, we delen regelmatig succesverhalen van onze alumni die de geleerde vaardigheden hebben toegepast in hun werk, variƫrend van marktsegmentatie tot geavanceerde locatie-analyses.

  De cursus QGIS Marketing versterkt je technische vaardigheden in geo-analyse en datavisualisatie, wat essentieel is voor rollen in geo-marketing en ruimtelijke analyse.