QGIS Models

GIS Cursusduur: 1 dag

Als voorkennis is QGIS Basis vereist. In deze cursus wordt geleerd hoe u kettingen van operaties kunt samenvoegen met behulp van QGIS Models.

Als u met GIS werkt staan de meeste analyses nooit op zichzelf. Ze maken deel uit van een ketting van GIS operaties en analyses. Met behulp van de QGIS Models is het mogelijk zo’n ketting van operaties samen te voegen tot één enkele operatie. Het maakt niet uit hoeveel stappen en algoritmes in de ketting aanwezig zijn; het model kan toch als één enkele operatie worden uitgevoerd. In deze cursus leert u zo’n model op te bouwen en u zult zien hoe efficiënt en krachtig dit model is. U leert de QGIS Models interface kennen en u gaat tevens workflows bouwen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin u leert hoe de analyses in QGIS zijn opgebouwd en hoe u deze stappen kunt samenvoegen om analyses efficiënter te maken. De docent zal samen met de cursisten de QGIS Models interface doorlopen zodat u de functies in het programma kent en terug kunt vinden. Hierna gaat u uw eigen workflow bouwen. Onder begeleiding van de docent worden oefeningen in QGIS Models uitgevoerd. Aan het einde van de cursus kunt u zelfstandig werken met QGIS Models en uw eigen workflows maken.

  Leerdoelen

  • Workflows maken in QGIS
  • Bekend worden met de QGIS Models Interface

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over QGIS Models

  Je leert over het bouwen van workflows in QGIS, het samenvoegen van GIS operaties en analyses, en het efficiënt gebruiken van de QGIS Models interface.

  De cursus is gericht op zowel startende als ervaren geo-specialisten, alsook professionals uit andere sectoren die zich willen omscholen in GIS.

  De cursus behandelt het stapsgewijs samenvoegen van stappen om efficiënte en krachtige workflows in QGIS te creëren.

  Je leert geavanceerde technieken om GIS operaties te stroomlijnen en analyses sneller en effectiever uit te voeren.

  Ja, de cursus omvat praktische oefeningen waarbij je QGIS Models in realistische scenario’s toepast.

  Basiskennis van QGIS is nuttig, maar de cursus is ontworpen om ook toegankelijk te zijn voor beginners.

  Ja, na succesvolle afronding ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.

  De Cursus QGis Models duurt één dag.