ArcGIS Online

GIS

GIS

In deze cursus leert u de functionaliteiten van ArcGIS Online kennen en effectief toepassen. 

Cursusduur: 2 dagen
0
2 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Introductie tot GIS en ArcGIS Online

In de wereld van vandaag, waar data de drijvende kracht is achter besluitvormingsprocessen, speelt geografische informatie (geo-informatie) een cruciale rol. Geo-informatie biedt ons het inzicht in waar iets gebeurt, en deze locatie-intelligentie transformeert de manier waarop we problemen analyseren en oplossingen ontwerpen. ArcGIS Online, ontwikkeld door ESRI, staat aan de voorhoede van deze revolutie door krachtige tools aan te bieden voor het visualiseren, analyseren en delen van geodata via de cloud.

De charme van GIS ligt in zijn vermogen om complexe gegevens begrijpelijk en toegankelijk te maken. Het transformeert ruwe data in levendige kaarten en visuele verhalen die gemakkelijk te begrijpen zijn. Dit is niet alleen essentieel voor geografen en planners maar ook voor bedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties die streven naar een dieper begrip van hun operationele omgeving.

ArcGIS Online brengt deze mogelijkheden direct naar je browser, zonder de noodzaak voor ingewikkelde software-installaties. Het stelt je in staat om interactieve webmaps te creëren, geografische analyses uit te voeren, en informatieproducten zoals apps te ontwerpen die je inzichten delen met een breed publiek. Of je nu de verspreiding van een epidemie in kaart wilt brengen, de impact van klimaatverandering op lokale gemeenschappen wilt visualiseren, of gewoon een aangepaste kaart voor je website nodig hebt, ArcGIS Online biedt de gereedschappen om dit op een intuïtieve en gebruikersvriendelijke manier te doen.

Door de cursus ArcGIS Online bij Geo-ICT te volgen, krijg je niet alleen een grondig begrip van deze krachtige tool, maar leer je ook hoe je de potentie van geo-informatie kunt benutten om slimmere beslissingen te nemen en innovatie binnen je organisatie te stimuleren. Als voorkennis is onze cursus ArcGIS Desktop Basis gewenst.

Waarom GIS essentieel is in de hedendaagse data-gedreven wereld

In het tijdperk van big data is geo-informatie uitgegroeid tot een onmisbare hulpbron voor vrijwel elke sector. Of het nu gaat om stedelijke planning, milieubescherming, of marketingstrategieën, geografische data biedt onschatbare inzichten die helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen. De essentie van GIS in onze data-gedreven wereld kan niet genoeg benadrukt worden, en hier zijn enkele redenen waarom:

 • Betere besluitvorming: GIS stelt organisaties in staat om locatiegebonden beslissingen te nemen met een hogere nauwkeurigheid.
 • EfficiĂ«ntieverbetering: Door processen te optimaliseren, zoals routeplanning, kan GIS aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen opleveren.
 • Verbeterde communicatie: Kaarten en visualisaties maken complexe gegevens toegankelijk en begrijpelijk voor een breed publiek.

Enkele specifieke toepassingen waarin GIS een cruciale rol speelt, omvatten:

 • Risicobeheersing en noodrespons: Het analyseren van gegevens om risico’s te beoordelen en noodhulp te coördineren.
 • Milieubeheer: Het volgen van veranderingen in ecosystemen, klimaatverandering, en het plannen van duurzaam landgebruik.
 • Stads- en ruimtelijke planning: Het ontwerpen van efficiĂ«ntere steden en het plannen van infrastructuurprojecten.

ArcGIS Online versterkt deze essentiële rol van GIS door gebruikers een platform te bieden waarop zij eenvoudig toegang hebben tot geavanceerde tools voor het creëren, analyseren en delen van geo-informatie. Dit online platform maakt het mogelijk voor zowel beginners als ervaren professionals om de volle kracht van GIS te benutten, waardoor de impact van hun werk verder wordt versterkt. Door de cursus ArcGIS Online bij Geo-ICT te volgen, rust je jezelf uit met de kennis en vaardigheden om deze essentiële tool in jouw voordeel te gebruiken, ongeacht jouw vakgebied.

De unieke voordelen van ArcGIS Online voor geografische analyses en visualisatie

ArcGIS Online onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak en de rijke functionaliteit die het biedt voor geografische analyses en visualisatie. Het platform stelt gebruikers in staat om complexe geo-informatie op een intuĂŻtieve wijze te benaderen, wat bijdraagt aan betere besluitvorming en inzichten. Enkele van de unieke voordelen zijn:

 • Toegankelijkheid: ArcGIS Online is overal toegankelijk, mits je beschikking hebt tot een internetverbinding. Dit vergroot de flexibiliteit in het werken met geografische data aanzienlijk.
 • Collaboratie: Het platform maakt online samenwerken mogelijk, waardoor teams efficiĂ«nter kunnen werken aan projecten.
 • Integratie van data: Je kunt eenvoudig diverse databronnen integreren en analyseren, van eigen datasets tot openbare geodata.

Daarnaast biedt ArcGIS Online uitgebreide mogelijkheden voor het visualiseren van data. Dit is niet alleen beperkt tot kaarten, maar omvat ook 3D-scènes en interactieve applicaties die de geo-informatie tot leven brengen. Of je nu diepgaande analyses wilt uitvoeren of complexe gegevens wilt vertalen naar begrijpelijke visualisaties, ArcGIS Online geeft je de tools in handen. Door je vaardigheden in ArcGIS Online te ontwikkelen met een cursus van Geo-ICT, kun je de volledige potentie van dit platform benutten en je projecten naar een hoger niveau tillen.

Wat ga je Leren in de Cursus ArcGIS Online

De kernfunctionaliteiten van ArcGIS Online verkennen

ArcGIS Online is een krachtig platform dat een scala aan functionaliteiten biedt voor iedereen die werkt met geo-informatie. Van de basis van het maken van kaarten tot geavanceerde analyses, het platform faciliteert een diepgaande exploratie van geografische data. Hier zijn enkele kernfunctionaliteiten die je zult ontdekken en beheersen tijdens de cursus bij Geo-ICT:

 • Kaarten en Apps CreĂ«ren: Op de meest fundamentele niveau biedt ArcGIS Online de mogelijkheid om interactieve kaarten en applicaties te ontwikkelen. Dit stelt gebruikers in staat om geografische informatie op een toegankelijke en begrijpelijke manier te visualiseren en te delen.
 • Geografische Analyse: Een van de meest krachtige aspecten van ArcGIS Online is de mogelijkheid om complexe geografische analyses uit te voeren. Dit omvat het analyseren van patronen, het evalueren van trends en het maken van voorspellingen op basis van geodata.
 • Samenwerken in Real-time: Het platform ondersteunt real-time samenwerking, waardoor teams van over de hele wereld gelijktijdig aan projecten kunnen werken. Dit bevordert niet alleen de efficiĂ«ntie maar ook de innovatie binnen projecten.

Specifieke onderwerpen en activiteiten die in de cursus aan bod komen zijn:

 • Verkenning van de Interface: Leren navigeren binnen de ArcGIS Online omgeving is essentieel. Je wordt vertrouwd gemaakt met waar alles zich bevindt en hoe je de verschillende tools kunt gebruiken.
 • Praktijkopdrachten: Hands-on oefeningen zijn een kernonderdeel van de cursus, waarbij je leert door te doen. Dit omvat taken zoals het toevoegen van kaartnotities in de Classic Web Viewer en het maken van web apps met Instant Apps en de Web AppBuilder.
 • Data Integratie: Het overbrengen van bestanden tussen ArcGIS Online en ArcGIS Pro, en het leren werken met verschillende soorten lagen en datasets zijn cruciale vaardigheden die je zult opdoen.

Door deel te nemen aan deze cursus, krijg je niet alleen inzicht in de kernfunctionaliteiten van ArcGIS Online, maar ontwikkel je ook praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in jouw werk of studie. Geo-ICT zorgt ervoor dat je volledig bent uitgerust om het volledige potentieel van geo-informatie te benutten met ArcGIS Online.

Praktische vaardigheden: van kaarten en apps tot gegevensanalyse

In de cursus ArcGIS Online aangeboden door Geo-ICT duik je diep in de wereld van geografische informatiesystemen en leer je niet alleen de theorie, maar ook de praktische vaardigheden die essentieel zijn voor iedereen die werkt met geo-informatie. Deze vaardigheden omvatten:

 • Kaarten CreĂ«ren en Aanpassen: Je leert hoe je dynamische en interactieve kaarten kunt maken die jouw gegevens tot leven brengen. Dit omvat het toevoegen van kaartnotities, het kiezen van de juiste basiskaarten, en het aanpassen van de visualisatie van gegevenslagen.
 • Apps Ontwikkelen: ArcGIS Online stelt je in staat om zonder programmeerkennis geavanceerde en interactieve apps te bouwen. Of je nu informatieve webapps of aangepaste dashboards wilt maken, je leert hoe je de Instant Apps en de Web AppBuilder kunt gebruiken om je doelen te bereiken.
 • Gegevensanalyse: Een belangrijk aspect van de cursus is het leren uitvoeren van geografische analyses. Dit varieert van eenvoudige locatiequery’s tot complexe ruimtelijke analyses, waarmee je diepere inzichten kunt verkrijgen uit je gegevens.

Enkele specifieke onderwerpen die je zult behandelen zijn:

 • Navigeren in ArcGIS Online: Je wordt vertrouwd gemaakt met de gebruikersinterface, zodat je efficiĂ«nt kunt navigeren en de tools kunt vinden die je nodig hebt voor je projecten.
 • Hands-on Oefeningen: De cursus omvat een reeks praktijkopdrachten waarbij je direct aan de slag gaat met de software. Deze hands-on aanpak zorgt ervoor dat je de geleerde vaardigheden onmiddellijk kunt toepassen.
 • Data Integratie en Samenwerking: Je leert hoe je verschillende soorten data kunt integreren binnen je projecten en hoe je effectief kunt samenwerken binnen teams door middel van de cloud-gebaseerde omgeving van ArcGIS Online.

Door deze cursus te volgen, verwerf je niet alleen een grondig begrip van ArcGIS Online en zijn mogelijkheden, maar ontwikkel je ook de praktische vaardigheden om geografische analyses uit te voeren en visueel aantrekkelijke kaarten en apps te creëren. Dit alles met het doel om de kracht van geo-informatie te benutten en in te zetten voor jouw specifieke behoeften en projecten.

Waarom kiezen voor onze Cursus ArcGIS Online?

De keuze voor de Cursus ArcGIS Online van Geo-ICT is een stap richting het verwerven van niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden die onmisbaar zijn in de huidige geo-informatie gedreven wereld. Hier zijn enkele redenen waarom deze cursus zich onderscheidt:

 • Ervaren Trainers: Onze cursus wordt gegeven door experts die niet alleen diepgaande kennis hebben van ArcGIS Online, maar ook een schat aan ervaring in het veld. Deze trainers zijn gepassioneerd over het delen van hun kennis en hebben een bewezen staat van dienst in het begeleiden van cursisten naar succes.
 • Praktijkgerichte Aanpak: Bij Geo-ICT geloven we in leren door te doen. Onze cursus omvat daarom tal van praktische opdrachten die je directe ervaring geven met het gebruik van ArcGIS Online, van het creĂ«ren van kaarten en apps tot het uitvoeren van geavanceerde gegevensanalyses.
 • Flexibiliteit en Toegankelijkheid: Onze cursus is ontworpen om zo toegankelijk mogelijk te zijn, niet alleen door de online beschikbaarheid maar ook door de flexibele structuur. Dit stelt je in staat om te leren op een manier die het beste past bij jouw schema en behoeften.
 • Direct Toepasbare Kennis en Vaardigheden: Wat je leert in onze cursus kun je onmiddellijk toepassen in je werk of studies. De combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden zorgt ervoor dat je volledig uitgerust bent om de mogelijkheden van ArcGIS Online te benutten.

Met Geo-ICT ben je verzekerd van een cursus die je voorbereidt op de toekomst van geo-informatie, met vaardigheden die direct inzetbaar zijn in jouw professionele leven.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  €1195,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag leert u alles over de services die het ArcGIS platform te bieden heeft en hoe u deze het beste kunt toepassen voor uw doeleinden. U leert het programma ArcGIS Online kennen en neemt samen met de docent alle functies door. Aan de hand van oefeningen krijgt u het werken met ArcGIS Online in de vingers.

  Dag 2

  Op de tweede dag leert u hoe u Webmaps kunt toepassen binnen ArcGIS Online. Webmaps is een interactieve display van geografische informatie waarmee u verhalen kunt vertellen en informatie voor uw gebruikers visueel kunt maken. U leert de beste tips & tricks waarmee u uw Webmaps toepassingen kunt optimaliseren. Verder leert u alles over het design in ArcGIS Online. U leert de Best Practices van design. Ook behandelt de cursus de beste manieren om uw projecten te delen met gebruikers.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • ArcGIS Online leren kennen
  • Online samenwerken met GIS
  • Kaarten, scènes, apps, lagen, analyses, data gebruiken, maken en delen
  • Inrichting en beheer
  • Informatieproducten maken
  • Webmaps
  • Apps
  • Services
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over ArcGIS Online

  ArcGIS Online is een cloud-gebaseerd platform voor geografische informatiesystemen (GIS) dat gebruikers in staat stelt om kaarten en geografische informatie te creëren, te beheren en te delen.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, bedrijfsmedewerkers, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis van GIS willen uitbreiden of opfrissen.

  In de cursus leer je hoe je met ArcGIS Online services kunt creëren, informatieproducten zoals kaarten en apps kunt maken, en geografische data-analyse kunt uitvoeren.

  De cursus duurt 3 dagen en kan ook in afzonderlijke Ă©Ă©ndaagse cursussen worden gevolgd.

  Ja, na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een gecertificeerd bewijs van deelname.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  De cursus behandelt onderwerpen zoals het gebruik van services in ArcGIS Online, het maken van webmaps en design, en het uitvoeren van geografische data-analyse.

  Ja, het is mogelijk om de cursus online te volgen via Google Meet.

  Ja, er zijn kortingen beschikbaar: 10% korting bij 3 cursisten en 15% korting vanaf 4 cursisten.

  De cursus kost €1395,- exclusief btw.