Geodatabase Gebruik

Databases Cursusduur: 2 dagen

Een Geodatabase geeft uw organisatie mogelijkheden voor het opslaan van bestaande en nieuwe data. 

Met deze cursus Geodatabase Gebruik leert u uw eigen data en bestaande data in verschillende formaten zoals: coverages en CAD-files om te zetten naar de database. Vervolgens kunt u deze data aanpassen en beheren. Datamanagement vindt onder meer plaats door het toepassen van topologie regels en door gebruik van subtypes en domeinen in de tabellen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin u leert wat een database is, welke soorten databases er zijn en waar deze voor gebruikt kunnen worden. Aan de hand van diverse oefeningen onder begeleiding van de docent leert u verschillende soorten data om te zetten naar de database.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de vaardigheden van de eerste dag verder ontwikkeld door complexere oefeningen uit te voeren. U leert de verschillende toepassingen in de geodatabase gebruiken en leert alle tips & tricks van het managen van data.

  Leerdoelen

  • De cursist kent het datamodel van de database en de mogelijkheden daarvan.
  • De cursist kent verschillende database-types.
  • De cursist is in staat om de basisfunctionaliteiten te gebruiken.
  • De deelnemer is in staat om verschillende geodatabase toepassingen te gebruiken waaronder topologie, relationship classes, geometric networks, annotatie en cartographic representation.
  Kennis van de volgende onderwerpen:
  • Introductie databases.
  • Opbouw van een geodatabase.
  • Spatial reference, case tools, subtypes en domeinen aanmaken.
  • Relationship classes.
  • Importeren van tabellen.
  • Topologie regels.
  • Annotaties.
  • Geometrische netwerken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Geodatabase Gebruik

  In deze cursus leer je hoe je geo-data effectief opslaat en beheert in een geodatabase, inclusief het omzetten van data naar een database en het hanteren van topologie regels.

  Deze cursus is ideaal voor zowel startende als ervaren geo-specialisten die hun vaardigheden in geodatabasebeheer willen ontwikkelen, alsook voor professionals uit andere sectoren die zich willen omscholen naar de geosector.

  Door het beheersen van geodatabase technieken en geo-data opslag, vergroot je je waarde als geo-specialist en verbreed je je carrièremogelijkheden in een groeiende sector.

  Ja, de cursus omvat het importeren van tabellen en het begrijpen van spatial references, essentieel voor effectief datamanagement.

  Goed datamanagement zorgt voor nauwkeurige en efficiënte verwerking van geo-data, wat cruciaal is voor planning, ontwerp en besluitvorming in de geosector.

  De cursus duurt twee dagen, waarin je intensief leert over geodatabases en hun toepassingen.

  Je leert hoe je data in verschillende formaten, zoals coverages en CAD-files, omzet naar een geodatabase, en hoe je deze data beheert met behulp van topologie regels, subtypes en domeinen.

  Ja, de cursus omvat diverse praktische oefeningen onder begeleiding van de docent om de geleerde theorie toe te passen.

  De cursus behandelt verschillende database-types en hun toepassingen, met een focus op geodatabases.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail voor verdere ondersteuning.