Make (Integromat) marketing automation

GeoMarketing

GeoMarketing

Cursusduur: 3 dagen

Gegeven door:

Violet Bothof

Introductie tot Automatisering

In de wereld waar technologie elke seconde evolueert, is automatisering niet meer weg te denken. Het concept van automatisering, het fundament waarop hedendaagse efficiƫntie en productiviteit zijn gebouwd, heeft een diepgaande invloed op hoe wij werken en leven. Automatisering stelt ons in staat om repetitieve taken te minimaliseren of zelfs volledig uit te schakelen, waardoor we meer tijd en energie kunnen besteden aan creativiteit en innovatie. Of het nu gaat om het automatiseren van eenvoudige huishoudelijke klusjes of complexe zakelijke processen, de impact is overal zichtbaar.

De kracht van automatisering ligt in het vermogen om onze interactie met technologie te vereenvoudigen en te versnellen. Door taken te automatiseren, elimineren we de foutmarges die vaak gepaard gaan met menselijke interventie, wat resulteert in een hogere precisie en betrouwbaarheid. Maar automatisering gaat niet alleen over efficiƫntie; het is ook een katalysator voor innovatie. Geavanceerde automatiseringstools zoals Make (voorheen bekend als Integromat) stellen ons in staat om zonder diepgaande technische kennis complexe workflows te creƫren. Deze tools openen een wereld van mogelijkheden voor iedereen, van kleine ondernemers tot grote organisaties, om hun processen te stroomlijnen en hun operationele capaciteit te vergroten.

Maar wat maakt automatisering nu echt fascinerend? Het is de toegankelijkheid en veelzijdigheid. Met platforms zoals Make kunnen gebruikers intuĆÆtieve, visuele programmeerinterfaces gebruiken om processen te automatiseren die variĆ«ren van het eenvoudig verbinden van apps tot het ontwikkelen van complexe integraties. Dit niveau van aanpassingsvermogen en controle betekent dat automatisering niet langer beperkt is tot de IT-afdeling; het is nu een instrument dat iedereen kan gebruiken om hun werk en persoonlijk leven efficiĆ«nter te maken.

Door automatisering wordt niet alleen tijd en moeite bespaard, maar het stimuleert ook een cultuur van continue verbetering en innovatie. Het stelt ons in staat om verder te kijken dan de dagelijkse sleur en ons te concentreren op het creƫren van waarde op nieuwe en opwindende manieren. De toekomst van automatisering is niet alleen een toekomst van grotere efficiƫntie, maar ook van grotere creativiteit en innovatie.

Wat is Automatisering?

Automatisering, in de kern, vervangt menselijke arbeid door machines of computers, een transformatie gedreven door de wens om efficiƫntie, precisie en kostenbesparing te verbeteren. Deze verschuiving heeft invloed op diverse sectoren, van industriƫle productie tot kantoorwerkzaamheden en zelfs creatieve processen. Automatisering betekent niet alleen het vereenvoudigen van taken maar ook het herdefiniƫren van hoe en waarom we werken, met een focus op het optimaliseren van processen en het uitbouwen van menselijk potentieel.

Het concept van automatisering is niet nieuw, maar de toepassing ervan blijft evolueren met de opkomst van geavanceerde technologieƫn zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Deze ontwikkelingen stellen systemen in staat om niet alleen repetitieve taken uit te voeren maar ook complexe besluitvormingsprocessen te simuleren, waardoor de grenzen van automatisering voortdurend worden verlegd.

Een van de meest opwindende aspecten van automatisering is de capaciteit om “geodata” en “geo-informatie” te integreren in geautomatiseerde processen. Dit stelt bedrijven en organisaties in staat om ruimtelijke gegevens te gebruiken voor verbeterde besluitvorming, efficiĆ«ntie in logistiek en het beheer van natuurlijke hulpbronnen, onder andere toepassingen. Het belang van deze integratie wordt steeds duidelijker naarmate we dieper ingaan op de digitale transformatie van onze maatschappij en economie.

In de context van de Cursus Make Automation Basis, biedt automatisering een fundament om niet alleen de operationele taken te stroomlijnen maar ook om innovatieve oplossingen te creƫren die de manier waarop we werken en leven kunnen transformeren. Door het leren beheren en toepassen van automatiseringstools zoals Make (voorheen Integromat), krijgen cursisten de kans om de kracht van automatisering te ontsluiten en deze te gebruiken om complexe problemen op te lossen, efficiƫntie te verhogen, en nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling te ontdekken.

In een wereld waarin technologie en automatisering steeds meer verweven raken met elk aspect van ons leven, is het essentieel om deze ontwikkelingen te begrijpen en te omarmen. Door dit te doen, kunnen we niet alleen de uitdagingen van vandaag aanpakken maar ook vorm geven aan de toekomst van werk, innovatie en maatschappelijke vooruitgang.

De Rol van Automatisering in de Moderne Werkplek

De moderne werkplek ondergaat een ingrijpende transformatie, voornamelijk gedreven door de opmars van automatisering en kunstmatige intelligentie (AI). Deze technologieƫn zijn niet meer weg te denken en bieden ongekende mogelijkheden om werkprocessen efficiƫnter, effectiever en slimmer te maken. Ze beloven een verhoogde productiviteit, meer gemak en een aanzienlijke kostenvermindering. De implementatie van AI en automatisering heeft de potentie om knelpunten in workflows op te lossen of zelfs te voorkomen, waardoor bedrijven hun algehele prestaties kunnen verbeteren.

Automatisering en AI spelen een cruciale rol in diverse aspecten van het werk, waaronder het plannen en aannemen van personeel, het monitoren en analyseren van de productiviteit, en het ondersteunen van werknemers in hun ontwikkeling. Dit heeft niet alleen invloed op hoe taken worden uitgevoerd, maar herdefinieert ook de rol van Human Resources (HR) binnen organisaties. HR wordt getransformeerd van een traditionele beheerfunctie naar een strategische partner die leiding geeft aan veranderingsmanagement en cultuurtransformaties, een beweging die wordt ondersteund door multifunctionele softwareoplossingen.

De verschuiving naar een door AI gedreven werkplek brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Een belangrijke uitdaging is het waarborgen van privacy en ethische overwegingen rondom de verzameling en het gebruik van gegevens. Bedrijven moeten transparant zijn over welke gegevens worden verzameld, waarom deze worden verzameld, en hoe deze worden gebruikt, om zo het vertrouwen van werknemers te winnen en te behouden. Dit vraagt om een zorgvuldige balans tussen het benutten van de voordelen van AI en automatisering en het respecteren van de privacy en rechten van werknemers.

In de context van de Cursus Make Automation Basis, is het essentieel om de impact van automatisering op de werkplek te begrijpen en hoe deze technologieƫn kunnen worden toegepast om niet alleen de efficiƫntie te verbeteren maar ook om een ondersteunende en inclusieve werkomgeving te creƫren. Door het omarmen van levenslang leren en de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden kunnen werknemers zich aanpassen aan en floreren in een snel veranderende digitale wereld.

In een landschap waar automatisering en AI steeds meer integreren met onze dagelijkse werkzaamheden, is het belangrijk dat zowel werknemers als werkgevers de kansen grijpen die deze technologieƫn bieden. Dit zal niet alleen de productiviteit en efficiƫntie verbeteren, maar ook bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en de algehele groei van de organisatie.

Wat Je Zult Leren in de Cursus Make Automation Basis

Automatisering Basics en Make Tutorials

In de kern van de Cursus Make Automation Basis leer je de basisbegrippen van automatisering die essentieel zijn voor het begrijpen en effectief inzetten van Make. Deze sectie van de cursus is ontworpen om je vertrouwd te maken met het platform, zijn interface en de fundamentele bouwstenen van automatiseringsprocessen. Je gaat ontdekken hoe je ‘scenarios’ opzet, een term die Make gebruikt om de workflows te beschrijven die je creĆ«ert om verschillende applicaties met elkaar te verbinden en taken te automatiseren.

De tutorials bieden een hands-on benadering om je vaardigheden te ontwikkelen. Van het verbinden van apps zoals Google Sheets en Airtable tot het automatiseren van berichtenuitwisseling via Telegram, deze praktische gidsen zijn een schat aan informatie. Ze leren je niet alleen hoe je data tussen diensten kunt overbrengen, maar ook hoe je complexe logica toepast met behulp van filters en routers om besluitvormingsprocessen binnen je workflows te automatiseren.

Door deze cursus te volgen, ontwikkel je een solide basis in automatisering die je in staat stelt om innovatieve oplossingen te creƫren. Je leert hoe je repetitieve taken kunt automatiseren, efficiƫntie kunt verhogen en nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling kunt ontdekken. Dit is cruciaal in een wereld waar technologie en automatisering steeds belangrijker worden in alle aspecten van ons werk en leven.

Praktijkvoorbeelden en Geavanceerde Functies van Make

Na het verkennen van de basisbeginselen en het doorlopen van tutorials, biedt de Cursus Make Automation Basis diepgaande inzichten in praktijkvoorbeelden en geavanceerde functies. Deze sectie is ontworpen om je kennis te verbreden en je vaardigheden te verfijnen door je te introduceren aan complexere scenario’s die je met Make kunt creĆ«ren. Van het automatiseren van routinematige bedrijfsprocessen tot het personaliseren van interacties op sociale media, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Make stelt je in staat om meer dan 1.000 apps en softwareplatforms te verbinden en te automatiseren, waardoor je efficiƫntie over de hele linie kunt verbeteren Of je nu werkt met projectmanagementtools zoals monday.com of data-opslagservices zoals Google Drive, Make heeft de flexibiliteit om je workflows naadloos te integreren en te stroomlijnen.

Een van de meest opwindende aspecten van Make is het vermogen om complexe processen visueel te automatiseren zonder dat je code hoeft te schrijven. Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor projectmanagers, content creators, marketingontwerpers en vele anderen om hun werklast te verlichten. Of je nu automatisch updates wilt posten, teamleden wilt e-mailen, taken wilt toewijzen, nieuwe records en rapporten wilt creƫren uit gegevens of voltooide taken wilt archiveren, Make heeft de tools en integraties om je leven gemakkelijker te maken.

Om te beginnen met Make, moet je een account aanmaken en je persoonlijke gegevens invullen. Vervolgens word je door een kort vragenlijstje geleid om te bepalen hoe je Make van plan bent te gebruiken. Na deze setup kun je direct beginnen met het ontwerpen van je eerste scenario’s, gebruikmakend van de uitgebreide bibliotheek van triggers en acties die Make biedt.

Voor degenen die geĆÆnteresseerd zijn in het integreren van kunstmatige intelligentie in hun automatiseringen, biedt Make ook ondersteuning voor OpenAI, waaronder ChatGPT, Whisper en DALL-E. Dit stelt je in staat om scenario’s te creĆ«ren die een prompt naar OpenAI sturen en respons krijgen, wat je workflows verder kan verbeteren en personaliseren.

De mogelijkheid om complexe automatiseringen te ontwikkelen met Make verandert niet alleen hoe werk wordt gedaan, maar biedt ook kansen voor innovatie en efficiƫntieverbeteringen binnen organisaties. Door de praktijkvoorbeelden en geavanceerde functies te verkennen, kun je de volledige potentie van Make ontdekken en leren hoe je het beste uit het platform haalt voor jouw specifieke behoeften.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus Make Automation Basis?

Het kiezen van de juiste cursus voor het automatiseren van workflows is cruciaal voor zowel persoonlijke ontwikkeling als professionele groei. Onze Cursus Make Automation Basis springt eruit om verschillende redenen, ontworpen om je niet alleen te onderwijzen maar ook te inspireren en te empoweren. Hier is waarom onze cursus de beste keuze is voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in het beheersen van Make en het ontsluiten van de kracht van automatisering:

 • Praktijkgericht Leren: We benadrukken hands-on leren door middel van:
  • Praktijkvoorbeelden die echte problemen oplossen.
  • Interactieve tutorials die je stap voor stap begeleiden.
  • Projecten die je kennis in de praktijk brengen.
 • Diepgaande Dekking van Geavanceerde Functies: Naast de basis, duiken we diep in geavanceerde functies van Make, zoals:
  • Het configureren van complexe logica met behulp van filters en routers.
  • Het integreren van AI-diensten voor slimme automatisering.
  • Het bouwen van efficiĆ«nte loops met de repeater module.
 • Flexibel en Toegankelijk: Onze cursus is ontworpen om zowel flexibel als toegankelijk te zijn, zodat je kunt leren op je eigen tempo en vanuit het comfort van je eigen huis of kantoor.
 • Community en Ondersteuning: Als je kiest voor onze cursus, word je niet alleen onderdeel van een leertraject, maar ook van een gemeenschap. Je krijgt toegang tot:
  • Een forum waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.
  • Directe ondersteuning van onze instructeurs voor wanneer je vastloopt.
 • Certificering en Erkenning: Na het voltooien van de cursus ontvang je een certificaat dat je vaardigheden en kennis aantoont, een waardevolle toevoeging aan je professionele profiel.

Door voor onze cursus te kiezen, investeer je niet alleen in het leren van Make, maar ook in een leerervaring die je voorbereidt op toekomstige uitdagingen en kansen. Of je nu een beginner bent die de basisprincipes van automatisering wil begrijpen of een gevorderde gebruiker die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, onze cursus biedt de kennis, hulpmiddelen en ondersteuning die je nodig hebt om te slagen.

Dit alles maakt onze Cursus Make Automation Basis een onmisbare bron voor iedereen die de potentie van automatisering wil benutten en efficiƫnter en effectiever wil werken. Je leert niet alleen hoe je taken automatiseert, maar ook hoe je workflows ontwerpt die je tijd besparen, je productiviteit verhogen en je in staat stellen om creatiever en innovatiever te zijn in je werk of bedrijf.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬1695,- Excl. btw

  ā‚¬1695,- Excl. btw

  DagIndeling

  Dag 1

  Op de eerste dag van de cursus Make Automation leer je stap voor stap hoe je automatiseringen kunt opzetten en implementeren. Beginnend met het opstellen van scenario’s, krijg je inzicht in de structuur van workflows. Vervolgens introduceert de cursus je in operations, waar je de basisacties binnen Make leert beheersen. De User Interface van Make wordt uitgebreid behandeld, zodat je efficiĆ«nt door het platform kunt navigeren. Daarnaast verdiep je je in de beschikbare modules, plannen en bundles, en leer je hoe deze kunnen worden ingezet voor jouw projecten. Cruciale kennis over data types en structuren wordt aangeboden, waarna je leert hoe je data kunt transformeren met functies om je automatiseringen te verfijnen.

  Dag 2

  Op de tweede dag van de Make Automation cursus duiken we dieper in geavanceerde functies en integraties. We beginnen met een introductie tot aggregators en iterators, essentiƫle tools voor het verwerken van grote datasets. Vervolgens leer je hoe je de get- en map-functies kunt gebruiken om data effectief op te halen en te transformeren. Een introductie tot HTTP legt de basis voor communicatie met webdiensten, en met webhooks leer je hoe je real-time data tussen apps kunt uitwisselen. Foutbeheer staat ook op het programma; je leert hoe je fouten kunt identificeren en oplossen. Tot slot richten we ons op complexe functies, waarmee je de kracht van Make volledig benut.

  Dag 3

  Op de derde dag van de cursus richt je je op geavanceerde onderwerpen zoals databases en datastructuren, waar je leert hoe je efficiƫnt met databases kunt werken en complexe datastructuren kunt beheren. Daarnaast verdiep je je in complexe foutbeheer technieken om robuuste automatiseringen te bouwen. Je gaat aan de slag met complexe arrays, waarbij je leert hoe je met grotere datasets omgaat. Een introductie tot regex biedt je de tools om teksten te analyseren en te manipuleren, een essentiƫle vaardigheid voor dataverwerking.

  Cursusduur: 3 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  1. Begrip van de basisprincipes van automatisering en hoe deze toe te passen met Make.
  2. Vaardigheid in het navigeren door de Make-interface en het gebruik van zijn belangrijkste functies.
  3. Vermogen om scenario’s op te zetten en verschillende apps en diensten te integreren voor gestroomlijnde workflows.
  4. Kennis van geavanceerde functies zoals aggregators, iterators, en het gebruik van HTTP en webhooks.
  5. Vaardigheden in foutbeheer en het hanteren van complexe datastructuren en arrays.
  6. Bekwaamheid in het toepassen van regex voor geavanceerde tekstmanipulatie.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Make Automation

  Bij de Cursus Make Automation duiken we samen in de wereld van Make (vroeger Integromat) om te leren hoe je jouw dagelijkse taken kunt automatiseren. Of je nu net begint of al wat meer ervaring hebt, deze cursus helpt je om slimme workflows te creƫren die jouw werk een stuk makkelijker maken.

  Iedereen die zijn workflow wil pimpen is welkom! Of je nu net je diploma hebt opgehaald, al jaren in de geo-wereld werkt, een carriĆØreswitch overweegt, of deel uitmaakt van een team dat z’n skills wil upgraden. We hebben voor ieder wat wils.

  Supereenvoudig! Ga naar onze website, vind de cursus die je leuk vindt, en vul het inschrijfformulier in. Kom je er niet uit? Geen paniek, we staan klaar om je te helpen de perfecte match te vinden.

  Door Make onder de knie te krijgen, open je een wereld van mogelijkheden om je werk efficiƫnter te maken. Denk aan meer tijd voor de leuke dingen, minder foutjes en een indrukwekkende toolkit om problemen op te lossen. Wie wil dat nou niet?

  Ja, onze Cursus Make Automation omvat zowel theoretische kennis als praktische oefeningen. Studenten zullen werken aan real-life projecten om hun vaardigheden in het ontwerpen en implementeren van automatiseringsworkflows te ontwikkelen en te verfijnen.