Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: De stroming van het water in een oppervlak modelleren

Omschrijving

ArcGIS is een geografisch informatiesysteem (GIS) voor het werken met kaarten en geografische informatie. Het wordt gebruikt voor het maken en gebruiken van kaarten, het samenstellen van geografische gegevens, het analyseren van in kaart gebrachte informatie, het delen en ontdekken van geografische informatie, het gebruik van kaarten en geografische informatie. Met GIS is het mogelijk om de stroming van water te modelleren.

Deze videocursus is zo gestructureerd dat u gemakkelijk vertrouwd raakt met het modelleren van de stroming van het water in een oppervlak. Gedurende de gehele cursus worden gratis vector- en rastergegevens gebruikt. Volg de stappen die in elke videocursus worden beschreven en u beheerst het locatietoewijzingsmodel in een mum van tijd!

Voor deze cursus heeft u een geldige ArcGIS-licentie nodig. U kunt een trail aanvragen op de website van ArcGIS.

In de afgelopen jaren is GIS stevig ingeburgerd binnen allerlei professionele organisaties en het aantal bedrijven en instellingen dat gebruikmaakt van GIS is nog steeds stijgende. GIS wordt uiteraard gebruikt door bedrijven en instellingen die de activiteiten omtrent ruimtelijke gegevens als hun corebusiness zien. Daarnaast wordt GIS gebruikt binnen bedrijven en organisaties die hun kernactiviteiten hebben liggen binnen gerelateerde werkterreinen, oftewel binnen de vakgebieden waarbij de ruimtelijke component een belangrijke rol speelt. In die gevallen wordt GIS toegepast binnen de productieomgeving van een bedrijf of organisatie.