Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Digitale beeldverwerking met OpenCV in Python

Omschrijving

Doe praktische kennis op en oefen op een van de belangrijkste vaardigheden in de moderne technologie-industrie: digitale beeldverwerking met OpenCV in Python.

Ben je bekend met beeldverwerkingstechnieken, maar heb je moeite met code, of andersom? Bent u een professional of student op het gebied van teledetectie en wilt u zich verdiepen in het gebruik en de ontwikkeling van algoritmen voor beeldverwerking? Of zit u in een software engineering discipline en bent u op zoek naar uitbreiding van uw werkveld? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar hoe Instagram-filters werken? Dan is deze cursus iets voor u!

Begrijp zowel de theorie achter beeldverwerkingsmethoden als hoe u code onder de knie kunt krijgen om de parameters naar wens te manipuleren en de gewenste resultaten te krijgen. Na het voltooien van deze cursus, bent u in staat om uw eigen scripts te schrijven voor basisbeeldverwerking en kunt u meer gecompliceerde scripts proberen of moeilijkere beeldverwerkingsmethoden begrijpen en implementeren.

Python is een programmeertaal die begin jaren 90 ontworpen en ontwikkeld werd door Guido van Rossum, destijds verbonden aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica (daarvoor Mathematisch Centrum) in Amsterdam. De taal is mede gebaseerd op inzichten van professor Lambert Meertens, die een taal genaamd ABC had ontworpen, bedoeld als alternatief voor BASIC, maar dan met geavanceerde datastructuren. Inmiddels wordt de taal doorontwikkeld door een enthousiaste groep, tot juli 2018 geleid door Van Rossum. Deze groep wordt ondersteund door vrijwilligers op het internet. De ontwikkeling van Python wordt geleid door de Python Software Foundation. Python is vrije software.

De volgende onderwerpen worden behandeld: