Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Inleiding geografische kaarten in R Shiny en Leaflet

Omschrijving

In deze cursus zullen we een volledig functionele web gis-applicatie maken met behulp van de R-programmeertaal. Deze applicatie zal bestaan ​​uit verschillende soorten kaarten in R Shiny en Leaflet, variërend van puntkaarten tot hittekaarten en choropletenkaarten.

We zullen ook verschillende datasets gebruiken, variërend van dataframes tot ruimtelijke dataframes, die we zullen gebruiken om onze gegevens op verschillende soorten kaarten te transformeren en te visualiseren, afhankelijk van de user case. Bij voltooiing van de cursus bent u uitgerust met uiterst waardevolle vaardigheden, die u kunt gebruiken om geavanceerde webkaarttoepassingen van welke aard dan ook te bouwen en ruimtelijke gegevensverhalen te vertellen die bijna iedereen kan interpreteren en begrijpen.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

R is een softwarepakket en programmeertaal ontwikkeld voor statistiek en data-analysedoeleinden. Het programma is ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman (vandaar de naam R) aan de universiteit van Auckland (Nieuw-Zeeland) en wordt nu bijgehouden door het R core team. R kan gezien worden als een implementatie van de programmeertaal S. R vormt ook de basis van het programma RStudio.

R wordt veel gebruikt bij dataverwerking en statistische toepassingen. De broncode van R is vrij toegankelijk onder de GPL licentie en kant-en-klare compilaties zijn beschikbaar voor Microsoft Windows, Mac OS X, en verscheidene Linux en Unix besturingssystemen. R wordt bediend via een opdrachtregelinterface en er zijn verschillende grafische interfaces beschikbaar.