Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Inleiding tot Remote Sensing

Omschrijving

Als u wilt leren wat teledetectie is, vragen wilt beantwoorden over het veld, waar het kan worden gebruikt in uw bedrijf, of wat het betekent om een teledetectiedeskundige te zijn, dan bent hier aan het juiste adres. Bij het starten van een nieuwe carrière kan het erg moeilijk zijn om het juiste pad of de juiste paden te volgen om te slagen. Deze GRATIS online cursus “inleiding tot remote sensing” is gemaakt om u daarbij te helpen. Een expert op het gebied van teledetectie deelt 10+ jaar ervaring in het veld om u te helpen uw carrière in teledetectie en aardobservatie te beginnen. Wacht niet, doe mee met deze GRATIS online cursus en ga aan de slag!

Wat is remote sensing?

Met een heel eenvoudig antwoord is Remote Sensing de verwerving van informatie over een object of fenomeen zonder fysiek contact te maken met behulp van speciaal ontworpen sensoren die zijn geïnstalleerd op observatieplatforms (satellieten, vliegtuigen, UAV’s, enz.)

Waar wordt remote sensing gebruikt?

Remote Sensing is een technisch domein dat in veel bedrijfssectoren wordt gebruikt. Gewoon om de belangrijkste te laten zien: landbouw, bosbouw, stedelijke monitoring, verzekeringen, oceaanbewaking, olie en gas, hernieuwbare energiebronnen, luchtkwaliteitsbeheer. In elk van deze sectoren speelt teledetectie een belangrijke rol en is de benodigde teledetectiedeskundige verantwoordelijk voor verschillende workflows.

Welke vaardigheden heb ik nodig om als remote sensing-expert aan de slag te gaan?

Als multidisciplinair domein moet een teledetectiedeskundige een goede kennis hebben van zowel technische als theoretische vaardigheden. Om maar te vermelden: wiskunde en lineaire algebra zijn je startpunt. Programmeertalen dienen als hulpmiddel om geavanceerde teledetectiemethoden te kunnen implementeren. Specifieke teledetectiesoftware zoals ENVI, ERDAS, ORFEO Toolbox, SNAP, QGIS en GRASS, zullen uw workflows standaardiseren. Last but not least, inzicht in het domein waar u voor werkt, b.v. Landbouw, olie en gas, enz. Zullen het verschil maken bij het behalen van uw carrièredoelen.

Welke soorten beroepen kan ik vinden als remote sensing-expert?

Er zijn nogal wat functies die een teledetectiedeskundige uitvoert. Geospatial Analyst, Project / Technical Manager, Technical Bieder, Geospatial Administrator, Business Market Analyst, Onderzoeker / Wetenschapper. Om er maar een paar te noemen.