Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Milieu-modellering en analyse in GIS

Omschrijving

De MOOC Milieu-modellering en analyse in GIS laat u kennismaken met de meest voorkomende ideeën van ruimtelijke modellering in het kader van het werken met gegevens voor het milieu. U kunt voorbeelden zien van analyses die zijn uitgevoerd in ArcGIS en de gegevens downloaden om zelf te oefenen. Het bevat DEM, vectorlagen en alles wat nodig is om beter te begrijpen hoe alle genoemde tools werken.

Word een geospatiale modelleringsdeskundige

Omgevingsmodellering en -analyse in de GIS-cursus laten u de basisideeën van ruimtelijke modellering zien en de belangrijkste stappen die u moet volgen om het beste model in GIS te maken. U zult uw eigen verschillende analyses kunnen zien en uitvoeren door gebruik te maken van ruimtelijke gegevens – hoogte, helling, aspect, enz. U leert ook hoe u een hydrologisch correct terreinmodel kunt creëren door vectorgegevens te gebruiken en te begrijpen welke territoria u kunt observeren terwijl u op een bepaald punt staat. Verschillende soorten omgevingsgegevens zullen worden gedemonstreerd om beter te begrijpen hoe de beste modellering in GIS kan worden uitgevoerd.

Voor het volgen van deze cursus is een basiskennis hebben van GIS, vector- en rastergegevens, geometrie en attributen vereist.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Ja, ik wil deze MOOC doen

 

    Wellicht heeft u ook interesse in: