Big Data Pipelines (R, Sparklyr en Tableau)

Cursusduur: 20 uren

Het creëren van oplossingen voor big data analyse met behulp van big data-technologieën voor R.

Welkom bij de cursus Big Data Pipelines bouwen met R & Sparklyr & Tableau. In deze cursus gaan we een big data analytics oplossing maken met behulp van big data technologieën voor R.

In onze voorbeeld-casus werken we met ruwe aardbevingsdata en passen we big data verwerkingstechnieken toe om de data te extraheren, te transformeren en te laden in bruikbare datasets. Zodra we de data hebben verwerkt en opgeschoond, gebruiken we deze als databron voor het maken van voorspellende analyses en visualisaties.

We zullen de volgende tools gebruiken:

Tableau Desktop, een krachtige datavisualisatie-tool die wordt gebruikt voor big data-analyse en visualisatie. Met deze tool kunnen data real-time geanalyseerd en samengevoegd worden. Er is geen programmeer-kennis nodig voor Tableau Desktop, waardoor het een zeer eenvoudig en krachtig hulpmiddel is om dashboards, applicaties en rapporten te maken.
.
Sparklyr, een open-source bibliotheek die wordt gebruikt voor het verwerken van big data in R, door een interface te bieden tussen R en Apache Spark. Het stelt u in staat om te profiteren van Spark’s vermogen om grote datasets te verwerken en te analyseren op een gedistribueerde en interactieve manier. Het biedt ook interfaces voor Spark’s gedistribueerde machine learning algoritmen en nog veel meer.

Inschrijven MOOC


    Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de leeromgeving.

    Leerdoelen

    • Hoe je big data verwerkingspijplijnen maakt met behulp van R.
    • Machine learning met geo-spatiale data met behulp van de Sparklyr bibliotheek.
    • Data-analyse met Sparklyr, R en Tableau.
    • Hoe je data kunt manipuleren, opschonen en transformeren met behulp van Spark dataframes.
    • Hoe je Geo-kaarten in Tableau Desktop maakt.
    • Hoe je dashboards in Tableau Desktop creëert.

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.