Network Spectral Unmixing

Cursusduur: 16 uren

Een inleiding tot het Network Based Method (NBM)-concept met betrekking tot het spectraal ontmengen van hyperspectrale beelden (spectral unmixing). Door het samenbrengen van meerdere jaren onderzoek uitgevoerd in het unmixing-domein, kunt u de principes achter de theorie van het Network Based Method Spectral Unmixing Framework‚Äč en de bijbehorende algoritmen begrijpen. Er wordt ook een uitgebreide analyse gemaakt van de huidige stand van de techniek die wordt gebruikt om teledetectie / hyperspectrale gegevens spectraal te ontkoppelen. De leerboekcursus is bedoeld voor iedereen die het wiskundige kader van NBM willen lezen en begrijpen, samen met bijbehorende ge√Įmplementeerde algoritmen. Het volledige spectrum van spectrale ontmenging wordt gedekt, d.w.z. schatting van het aantal eindleden, extractie van eindleden, overvloedschatting.

Relaties tussen fractionele afstanden en overvloedfracties worden opgebouwd via netwerken. Omdat een gelijkmatig spectraal mengsel van spectrale grondklassen op het waargenomen oppervlak waarschijnlijk onmogelijk is, onthult de voorgestelde methode, vanwege het wiskundige concept, onbekende eindleden. Er zijn drie versies van de methode ontwikkeld: de niet-beperkte, de sum-to-one en de volledig beperkte versies. Evaluatie van de methode met behulp van synthetische en echte gegevens toonde aan dat de methode robuust is met duidelijke en interpreteerbare resultaten en betrouwbare overvloedfracties oplevert, met name de sum-to-one en de volledig beperkte versies van de methode. De nieuwe unmixing-methode wordt ook vergeleken met de volledig beperkte kleinste-kwadratenmethode.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.