Spectraal warmtebeeld

Cursusduur: 4 uren

Deze online cursus ‚ÄėHyperspectraal warmtebeeld ontmenging‚Äô voor teledetectie is een selectie van videonotities die zijn gemaakt om u het gebruik van het spectrale ontmengingsproces op warmtebeelden te presenteren. In eerste instantie worden enkele concepten voor warmtebeeldtechnologie gepresenteerd, samen met de concepten spectraal mengen en ontmixen. We hebben ook een reeks opmerkingen toegevoegd die als richtlijn dienen om spectrale ontmenging toe te passen op MODIS-warmtebeelden.

Hyperspectrale beeldvorming verzamelt en verwerkt, net als andere spectrale beeldvorming, informatie uit het hele elektromagnetische spectrum. Het doel van hyperspectrale beeldvorming is om het spectrum voor elke pixel in het beeld van een sc√®ne te verkrijgen, met als doel objecten te vinden, materialen te identificeren of processen te detecteren. Er zijn drie algemene takken van spectrale beeldvormers. Er zijn duwbezemscanners en de bijbehorende gardebezemscanners (ruimtelijk scannen), die afbeeldingen in de loop van de tijd lezen, bandsequenti√ęle scanners (spectraal scannen), die afbeeldingen van een gebied met verschillende golflengten verwerven, en hyperspectrale beeldvorming, die gebruik maakt van een starende array om in een oogwenk een afbeelding te genereren.

Terwijl het menselijk oog de kleur van zichtbaar licht in voornamelijk drie banden ziet (lange golflengten ‚Äď waargenomen als rood, middellange golflengten ‚Äď waargenomen als groen en korte golflengten ‚Äď waargenomen als blauw), verdeelt spectrale beeldvorming het spectrum in veel meer banden. Deze techniek om afbeeldingen in banden te verdelen, kan worden uitgebreid tot voorbij het zichtbare. Bij hyperspectrale beeldvorming hebben de geregistreerde spectra een resolutie van fijne golflengte en bestrijken ze een breed scala aan golflengten. Hyperspectrale beeldvorming meet continue spectrale banden, in tegenstelling tot multispectrale beeldvorming die op afstand geplaatste spectrale banden meet.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze cursus

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.