Classificatie met Orfeo Toolbox

Cursusduur: 24 uren

Orfeo Toolbox is open-source software voor beeldverwerking met remote sensing. Het project is in 2006 geïnitieerd door de Franse ruimtevaartorganisatie en is in volle ontwikkeling. De software wordt vrijgegeven onder een gratis licentie; een aantal medewerkers buiten CNES neemt deel aan de ontwikkeling en integratie in andere projecten. Het is mogelijk om hyperspectrale beeldclassificatie met Orfeo uit te voeren, daar waar deze cursus over gaat. Het belangrijkste kenmerk van ORFEO Toolbox is dat het behalve open source ook een van de snelste teledetectiesoftware is. De code is zeer goed geoptimaliseerd en u kunt zeer snel grote hoeveelheden gegevens verwerken. De korte leercurve maakt het ideaal voor starters, terwijl de API- en uitvoerbare structuur het ook ideaal maakt voor ervaren gebruikers.

Deze cursus is een eenvoudige, to the point, korte tutorial over het gebruik van enkele basisfuncties van ORFEO Toolbox om hyperspectrale beeldclassificatie uit te voeren en in het algemeen over de classificatie van teledetectiebeelden. Het doel van deze cursus is om u snelle instructie te geven over het gebruik van de ORFEO Toolbox om een classificatieproces uit te voeren.

Alle algoritmen van Orfeo ToolBox (OTB) zijn toegankelijk via Monteverdi, QGIS, Python, de command line of C ++. Monteverdi is een eenvoudig te gebruiken visualisatietool met de nadruk op hardware accelerated rendering voor beelden met hoge resolutie. Hiermee kunnen eindgebruikers enorme onbewerkte beeldproducten visualiseren en toegang krijgen tot alle applicaties in de toolbox. OTB is beschikbaar op Linux, macOS en Windows. Het is community-gedreven, uitbreidbaar en zeer uitgebreid gedocumenteerd. Orfeo ToolBox is geen black box, zeker niet na deze cursus!

Inschrijven MOOC


    Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

    Leerdoelen

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.