Inleiding tot UAV-mapping

Cursusduur: 24 uren

Inleiding tot UAV-mapping is een eenvoudige maar diepgaande cursus voor nieuwe professionals en amateur-dronepiloten die de wereld van het in kaart brengen en landmeten vanuit de lucht willen betreden (UAV = unmanned aerial vehicle). Het behandelt alle belangrijke aspecten van de procedure, van het selecteren van de juiste UAV voor uw behoeften tot het leren van de basisaspecten van antennesoftware en vervolgens het uitvoeren van uw vluchten volgens de ruimtelijke producten die u uit het veld moet halen. De cursus biedt u alle basiskennis die u nodig heeft, zodat u na voltooiing uw eigen projecten kunt plannen en uitstekende kaarten, DEM’s en 3D-modellen kunt produceren en enkele serieuze vaardigheden kunt demonstreren die een must zijn in de UAV-industrie tegenwoordig.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  • Hoe u de juiste UAV selecteert voor het uitvoeren van professionele mappingprojecten binnen uw budget en behoeften
  • Specificaties en functionaliteit van UAV-vluchtsoftware
  • Grondcontrolepunten (GCP’s) plannen, inzetten en meten
  • Air mapping missie en beeldspecificaties
  • Air mapping theory: Hoogte, beeldoverlap, GSD, relatieve en absolute nauwkeurigheid
  • Professionele vluchtprestaties van begin tot eind

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.