Introductie Spatial Analysis in ArcGIS

Cursusduur: 8 uren

In deze cursus maak je kennis met de wereld van ruimtelijke analyse in ArcGIS.

We leren over het onderwerp puntdichtheid. Puntdichtheid is een van de meest voorkomende analyse-typen om inzicht te krijgen in de concentratie van informatie in een bepaald gebied. Ook leren we de cel- en pixelgrootte van het raster te begrijpen. De rastercalculator helpt ons een verschil te maken tussen de waarden van pixels in de ene cel en de andere. Van daaruit kunnen we deze zones omzetten in vectoren.

Het gebruik van herindeling kan ons helpen om specifieke waarden te krijgen die ons verder helpen bij onderzoek met de juiste data. In de oefening krijgen we de uitdaging om de gebieden te vinden die beter geschikt zijn om een bepaald type fruit te planten op basis van de hoogte en de helling van het terrein.

Je zult functies leren kennen die ons helpen om numerieke combinaties te maken van diverse eigenschappen in rasterdatasets. Ook zul je data-extractie met wiskundige functies van de Spatial Analyst tool leren toepassen. Verder word je ook de analyse van hoogte en waterstroming in een DEM-bestand bijgebracht.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  • Hoe je Geoserver moet installeren en gebruiken
  • Vector-, raster- en attribuutdata op het internet plaatsen met Geoserver
  • Geoserver instellen zodat het werkt als een cloud-gebaseerde ruimtelijke dataserver
  • Een toepassing maken waarmee clients en een server kunnen communiceren via het internet
  • Relatie tussen de internetgebruiker en de back-end server. Als je dit leert, kun je vrijwel elke client/server-applicatie aanpassen
  • Ruimtelijke data en attributen laden in Geoserver
  • Hoe data van meerdere bronnen zoals Postgres, Geopackage, SQLite en shapefiles op te dienen
  • Hoe back-end server-verwerking te ontwikkelen om de resultaten van ruimtelijke operaties te verkrijgen. Je zult dit doen met zowel SQL als CQL
  • Een frontend web mapping browser maken met OpenLayers

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.