Introductie Spatial Analysis in ArcGIS

Cursusduur: 8 dagen

De cursus laat je kennismaken met de wereld van Ruimtelijke Analyse in ArcGIS.

Puntdichtheid is een van de meest voorkomende soorten analyse om de concentratie van informatie in een bepaald gebied te begrijpen. Ook beginnen we de cel- en pixelgrootte van het raster te begrijpen. De rastercalculator helpt ons een verschil te maken tussen de waarden van pixels in de ene cel en de andere. Van daaruit zijn we in staat om deze zones om te zetten in vectoren.

Het gebruik van herclassificatie kan ons helpen om specifieke waarden te krijgen die ons helpen bij elk onderzoek met de juiste gegevens. In deze oefening krijgen we de uitdaging om de gebieden te vinden die beter geschikt zijn om een specifiek type fruit te planten op basis van de hoogte en het hellingsgebied.

Je bestudeert functies die ons helpen bij het maken van numerieke combinaties van diverse eigenschappen in rasterdatasets, extractie met wiskundige functies van de Spatial Analyst-tool en analyse van hoogte en waterstroming in een DEM-bestand. Met de helling en stroomaccumulatie halen we de rivieren uit de zone.

Inschrijven MOOC


    Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

    Leerdoelen

    • Hoe Geoserver te installeren en te bedienen
    • Serveer vector-, raster- en attribuutgegevens op internet met Geoserver
    • Stel Geoserver zo in dat het werkt als een cloudgebaseerde server voor ruimtelijke gegevens
    • Maak een applicatie waarmee clients en een server via internet kunnen communiceren met gegevens en gebruikers
    • Hoe de relatie tussen de internetgebruiker en de back-endserver tot stand te brengen. Als je dit leert, kun je vrijwel elke cliënt/server-applicatie aanpassen
    • Laad ruimtelijke en attribuutgegevens in Geoserver
    • Gegevens uit meerdere bronnen aanbieden, zoals Postgres, Geopackage, SQLite en shapefiles
    • Hoe back-end serververwerking te ontwikkelen om de resultaten van ruimtelijke operaties te leveren. Dit doe je met zowel SQL als CQL
    • Maak een frontend web mapping browser, met behulp van OpenLayers

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.