Introductie GIS software

Cursusduur: 24 dagen

Volgens Wikipedia is een geografisch informatiesysteem (GIS) een type database met geografische gegevens (dat wil zeggen beschrijvingen van fenomenen waarvoor de locatie relevant is), gecombineerd met softwaretools voor het beheren, analyseren en visualiseren van die gegevens. In bredere zin kan een dergelijk systeem worden beschouwd als ook menselijke gebruikers en ondersteunend personeel, procedures en workflows, de kennis van relevante concepten en methoden, en institutionele organisaties. Informatie Systemen.

In deze cursus van hoge video- en inhoudskwaliteit leer je alles wat je nodig hebt over de basis ArcGIS-tools, te beginnen met de basis GIS-concepten, wat is een geografisch informatiesysteem, een basiskennis van GIS-gegevensmodellen, navigeren door de ArcGIS-software, basis GIS-tools voor ruimtelijke analyse, het toevoegen van gegevens aan een kaart, het symboliseren van de gegevens en het maken van de kaartlay-out!

GIS vertelt u waar u en de bezienswaardigheden zich bevinden, dat wil zeggen: de plaats op een kaart; wat een locatie is, door enkele belangrijke kenmerken in de vorm van attributen aan te bieden.

Door deze GIS-cursus te volgen, wordt uw plaats op de kaart van GIS-studenten beter zichtbaar. Je verbetert je vaardigheden, zorgt ervoor dat je cv zich onderscheidt van anderen, vergroot je kansen op een geweldige baan waar je gepassioneerd over bent en evolueert voortdurend in je professionele carrière.

Als je op zoek bent naar een geweldige introductiecursus, zoek dan niet verder! Samen met onze leraar, Sam, zijn we hier om je te begeleiden en ondersteuning te bieden bij al je vragen of curiositeiten.

De cursus zal voortdurend groeien in het aantal video’s en curriculum, dus je kunt je overweldigd voelen! Aarzel niet om contact op te nemen met de instructeur wanneer je meer informatie nodig hebt.

Versie van de gebruikte software in de cursus: ESRI ArcMap 10.8.1

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  • Wat een Geografisch Informatiesysteem is.
  • Enkele basisconcepten voor GIS en
   hulpmiddelen voor ruimtelijke analyse.

  • Krijg een beter begrip van GIS-datamodellen.
  • Navigeren door de ArcGIS 10.8.1-software.
  • Hoe GIS-gegevens aan een kaart toe te voegen.
  • Hoe de gegevens op de kaart te symboliseren en de kaartlay-out te maken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.