Introductie GIS software

Cursusduur: 24 uren

Leer de basis GIS-tools gebruiken in ArcGIS: één van de belangrijkste GIS-softwarepakketen in de wereld!

Volgens Wikipedia is een geografisch informatiesysteem (GIS) een soort database die geografische data bevat, gecombineerd met softwarehulpmiddelen voor het beheren, analyseren en visualiseren van die data. In bredere zin kan een dergelijk systeem ook het volgende bevatten: menselijke gebruikers en ondersteunend personeel, procedures en workflows.

In deze cursus leer je alles over de basistools van ArcGIS, te beginnen met de basisbegrippen van GIS, wat een Geografisch Informatiesysteem is, een basisbegrip van GIS-datamodellen, hoe te navigeren door de ArcGIS-software, basis GIS-tools voor ruimtelijke analyse, hoe data toe te voegen aan een kaart, data symboliseren en het maken van een lay-out voor een kaart!

GIS vertelt je waar de points of interest zich bevinden, d.w.z.: de plaats op een kaart; wat een locatie is, door een aantal belangrijke kenmerken te leveren in de vorm van attributen.

Door deze GIS-cursus te volgen, verbetert je je GIS-vaardigheden, laat je je CV opvallen tussen die van anderen, vergroot je je kansen op een geweldige baan en ontwikkel je jezelf in jouw professionele carrière.

Als je op zoek bent naar een geweldige introductie-cursus, zoek dan niet verder! Samen met onze docent zijn we er om je te begeleiden en ondersteuning te bieden bij eventuele vragen of nieuwsgierigheden.

Versie van de software die in de cursus wordt gebruikt: ESRI ArcMap 10.8.1

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  • Wat een geografisch informatiesysteem is.
  • Enkele basis GIS-concepten en tools voor ruimtelijke analyse.
  • Een beter begrip te krijgen van GIS-datamodellen.
  • Hoe je navigeert door de ArcGIS 10.8.1-software.
  • GIS-data toe te voegen aan een kaart.
  • Hoe de data op de kaart te symboliseren en de kaart-layout te maken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.