ArcGIS Pro, Model Builder, Python, SQL

Cursusduur: 40 uren

Deze hands-on workshop laat zien hoe je ruimtelijke problemen kunt oplossen met behulp van de ArcGIS Pro GUI, Model Builder en Python. Als bonus leer je ook hoe je de gloednieuwe invoegtoepassing ‚ÄúSQL voor ArcGIS Pro‚ÄĚ kunt gebruiken.

Met Esri’s recente introductie van ArcGIS Pro en de uiteindelijke uitfasering van ArcMap 10x, zullen gebruikers hun eigen migratieproces naar het nieuwe platform moeten starten. Daarnaast zijn de meeste Esri-gebruikers alleen bekend met de grafische gebruikersinterface (GUI) van ArcMap en hebben ze nog geen gebruik gemaakt van de andere krachtige analytische hulpmiddelen in de productlijn, zoals Model Builder en Python.

Deze hands-on workshop laat zien hoe je ruimtelijke problemen kunt oplossen met behulp van de ArcGIS Pro GUI, Model Builder en Python. Als bonus leer je ook hoe je de gloednieuwe invoegtoepassing SQL voor ArcGIS Pro kunt gebruiken. Om je te helpen de tools te conceptualiseren, hoe ze werken en hoe ze verschillen, zullen we het volgende probleem onderzoeken: het analyseren van de toegang tot COVID-19 vaccinatiecentra in de staat Maryland.

De oefeningen zijn geschikt om veel mogelijkheden van de ArcGIS Pro command-set te leren en zijn uitdagend genoeg om de sterke en zwakke punten van elk van de technologische oplossingen te tonen.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  • De doelen en doelstellingen van de cursus begrijpen
  • Vertrouwd raken met de databronnen die in de cursus worden gebruikt
  • Kennismaken met de conceptuele stappen die nodig zijn om het probleem op te lossen
  • Leren wat Python is en hoe je script-functies uitvoert, zoals variabelen toewijzen, wiskundige berekeningen uitvoeren en met strings werken.
  • Werken met meer geavanceerde Python-concepten zoals lijsten, lussen en ‚Äúals..dan statements‚ÄĚ
  • Leer hoe je Python-pakketten importeert.
  • Het Arcpy-pakket importeren om ArcGIS Pro-tools in Python te openen.
  • Ruimtelijke functies uitvoeren in de ArcGIS Pro GUI en vanuit externe programma’s
  • Begrijpen wat SQL is en de geschiedenis van SQL
  • Leer hoe je geodatabase-elementen met SQL kunt verwerken en problemen volledig binnen SQL op kan lossen
  • Hoe ruimtelijke modellen te maken in Model Builder en ze om te zetten in een scripttool die iedereen kan gebruiken

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.