FOSS4g en PostgreSQL

Cursusduur: 24 dagen

Deze cursus Spatial SQL met PostgreSQL/PostGIS maakt deel uit van een volledig curriculum op basis van gratis en open source GIS-software en is een van de meest uitgebreide curricula over de FOSS4g-programma’s. Het curriculum is gegroepeerd in de categorieën Desktop-, Server- en Developeronderdelen van de FOSS4g-stack. In deze cursus leert u de meest populaire open source-database: Postgres 11. We beginnen met een basiskennis van PostgreSQL, introduceren PostGIS als een ruimtelijke plug-in en lossen ruimtelijke problemen op met SQL.

Deze cursus maakt gebruik van echte gegevens uit Tompkins County, New York en kan naadloos worden geïntegreerd met andere GISadvisor-cursussen die u QGIS, GDAL, Geoserver en Python zullen leren. U zult de mogelijkheden van SQL verkennen en werken met raster-, vector- en attribuutgegevens. Nog belangrijker: nadat u SQL en spatial SQL heeft geleerd, simuleert u enkele praktijkvoorbeelden van GIS-projecten en ruimtelijke analyse.

Of u nu SQL voor PostgreSQL en PostGIS moet leren voor uw werk, of u helemaal klaar wilt zijn om dat grote interview op FOSS4g af te handelen, deze cursus bereidt u voor op het werken met de ins en outs van SQL en spatial SQL, en geeft u zelfvertrouwen in het communiceren met andere GIS-experts.

Het curriculum is zo ontworpen dat u kunt beginnen met deze of een van de andere cursussen. Ze zullen naar elkaar verwijzen en omdat ze in hetzelfde geografische gebied werken, zullen alle cursussen dezelfde gegevens gebruiken. Terwijl u elke cursus doorloopt, zult u ervaring opdoen met alle verschillende delen van de FOSS4g stack.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.