Milieu modellering in GIS

Cursusduur: 32 uren

De MOOC Milieu-modellering en analyse in GIS laat u kennismaken met de meest voorkomende idee√ęn van ruimtelijke modellering in het kader van het werken met gegevens voor het milieu. U kunt voorbeelden zien van analyses die zijn uitgevoerd in ArcGIS en de gegevens downloaden om zelf te oefenen. Het bevat DEM, vectorlagen en alles wat nodig is om beter te begrijpen hoe alle genoemde tools werken.

Word een geospatiale modelleringsdeskundige

Omgevingsmodellering en -analyse in de GIS-cursus laten u de basisidee√ęn van ruimtelijke modellering zien en de belangrijkste stappen die u moet volgen om het beste model in GIS te maken. U zult uw eigen verschillende analyses kunnen zien en uitvoeren door gebruik te maken van ruimtelijke gegevens ‚Äď hoogte, helling, aspect, enz. U leert ook hoe u een hydrologisch correct terreinmodel kunt cre√ęren door vectorgegevens te gebruiken en te begrijpen welke territoria u kunt observeren terwijl u op een bepaald punt staat. Verschillende soorten omgevingsgegevens zullen worden gedemonstreerd om beter te begrijpen hoe de beste modellering in GIS kan worden uitgevoerd.

Voor het volgen van deze cursus is een basiskennis hebben van GIS, vector- en rastergegevens, geometrie en attributen vereist.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.