PySpark, MongoDB en Bokeh

Cursusduur: 8 dagen

Geo-ICT Training Center, Nederland - MOOC Pyspark MongoDBIn deze MOOC PySpark MongoDB gaan we een intelligente datareeks ontwikkelen. Daarbij maken we gebruik van Big Data-technologieën zoals Apache Spark en MongoDB.

Het gaat om een datareeks ETLP (Extract, Transform, Load and Predict). Dit zijn verschillende stadia waardoorheen de data moet gaan alvorens deze bruikbaar wordt. Naarmate de data deze stadia heeft doorstaan, dan kunnen we het gebruiken om rapporten te schrijven voor data-analyse.

De datareeks die we in deze MOOC PySpark MongoDB zullen creëren, bestaat uit dataverwerking met PySpark, voorspellend modelleren met Spark’s MLlib machine learning database en data-analyse met behulp van MongoDB en Bokeh.

Kortom, PySpark, MongoDB en Bokeh vormen een krachtige combinatie voor big data-analyse en -visualisatie. Met PySpark kunnen grote hoeveelheden gegevens worden verwerkt, MongoDB biedt flexibele opslag van ongestructureerde gegevens en Bokeh maakt aantrekkelijke en interactieve visualisaties mogelijk om inzicht te krijgen in de gegevens.

Een veelvoorkomend gebruik van PySpark in combinatie met MongoDB is het verwerken en analyseren van grote hoeveelheden ongestructureerde gegevens, zoals logboeken, sensorgegevens of sociale media-berichten. Laten we een voorbeeld bekijken van hoe PySpark en MongoDB kunnen worden gebruikt om loggegevens van een webserver te verwerken en interessante inzichten te verkrijgen.

Een ander voorbeeld kan zijn. Stel dat we sensorgegevens hebben van verschillende meetstations die temperatuur en luchtvochtigheid meten. Onze taak is om deze gegevens te analyseren, aggregaties uit te voeren en de resultaten op een kaart te visualiseren. Dan kunnen we PySpark en MongoDB gebruiken om sensorgegevens te verwerken en vervolgens een interactieve kaart met Bokeh maken om de gegevens visueel weer te geven.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.