Parallel Processing GIS

Cursusduur: 20 uren

Als je in je GIS-carrière op een punt bent aangeland, waar de hoeveelheid data die je gebruikt je verhindert om je werk effectief te doen, dan is deze cursus iets voor jou. We richten ons op de best practices voor het gebruik van grote databronnen en het nieuwe aanbod van Esri en open-source tools om geo-spatiale taken te parallelliseren.

Esri’s GeoAnalytics Desktop tools en Postgres/PostGIS bieden een raamwerk voor parallelle verwerking voor GIS-analyse met behulp van je bestaande PC. De meeste PC’s hebben tegenwoordig 8 of meer CPU’s. Het gebruik van Apache Spark in GeoAnalytics Desktop en het gebruik van processen in Postgres verandert je desktop PC-systeem in een hoogwaardig rekencentrum. De tools zijn zo goed geïntegreerd in ArcGIS Pro dat ze op dezelfde manier werken als andere geo-processing tools in ArcGIS. En hoewel Postgres iets meer denkwerk vereist, biedt de flexibiliteit die de tool biedt uitzonderlijke snelheid voor het verwerken van grote data-analyseprojecten.

Hoewel er tools voor parallelle verwerking bestaan, kunnen ze zeer ineffectief zijn als je de hardware, software en data op je computer niet goed gebruikt. In deze cursus maak je niet alleen kennis met de functies van GeoAnalytics Desktop en Postgres, maar ook met een aantal best practices voor het werken met hardware, software en data. Enkele van de onderwerpen die we zullen behandelen zijn:

  • hardware-overwegingen voor het werken met grote ruimtelijke data.
  • klassen van databases om grote ruimtelijke data op te slaan.
  • werken met verschillende coördinaatsystemen met grote ruimtelijke data.
  • Indexerings-strategieën voor het verbeteren van de zoeksnelheid in databases.
  • GIS-data opmaken om de ruimtelijke analyse te verbeteren.

Je krijgt de kans om niet alleen te leren over de theoretische onderwerpen van de analyse van grote ruimtelijke data, maar je zult ook hands-on activiteiten uitvoeren om de processen zelf te testen. Dit is de perfecte cursus om je voor te bereiden op het werken met grote hoeveelheden ruimtelijke en niet-ruimtelijke data.

Als extra bonus worden in deze cursus alle concepten gedemonstreerd met behulp van Manifold GIS. Manifold is een goedkoper GIS-softwarepakket dat is ontworpen voor gebruik in een parallelle verwerkingsomgeving.

Inschrijven MOOC


    Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

    Leerdoelen

    • Wat is parallelle verwerking?
    • Hardware-overwegingen leren voor het benutten van parallelle verwerking
    • Parallelle verwerking met ArcGIS Pro, Postgres/PostGIS en Manifold GIS
    • Best practices voor het voorbereiden van data
    • Wat houdt data-indexering in?

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.