Stad als Lab

Cursusduur: 1 uur

Een stadslab is een samenwerkingsvorm waarin bewoners, onderzoekers en ondernemers op innovatieve wijze samenwerken. Bijvoorbeeld om lokale stedelijke uitdagingen aan te pakken en oplossingen in de praktijk te testen. Deze MOOC Stad als lab leert je in drie inzichten hoe stadslabs werken, hoe je ze opzet en welke impact ze kunnen hebben.

Wat is een stadslab

Een stadslab is een innovatieve werkvorm waarin bewoners, onderzoekers en ondernemers samenwerken om complexe stedelijke vraagstukken op lokaal niveau aan te pakken. Het idee achter een stadslab is om de stad als een laboratorium te gebruiken, waarin oplossingen niet alleen worden bedacht, maar ook in de praktijk worden getest. Stadslabs ontstaan vaak in buurten of wijken en richten zich op specifieke uitdagingen, zoals duurzaamheid, leefbaarheid of sociale inclusie. Door de bundeling van kennis en middelen vanuit verschillende disciplines ontstaat een experimentele omgeving waarin nieuwe ideeën kunnen groeien en hun effectiviteit in de praktijk wordt onderzocht.

Idee van een stadslab uitgebeeld waar mensen van verschillende achtergronden collectief samenwerken aan stedelijke vraagstukken

Inhoud van de MOOC Stad als Lab

Deze MOOC Stad als Lab geeft een uitgebreide introductie in het concept van stadslabs en laat zien welke stappen nodig zijn om er zelf een op te zetten. Je leert wat een stadslab precies inhoudt, welke partijen en middelen essentieel zijn voor het succes ervan, welke uitdagingen je tegen kunt komen, en hoe je de impact van een stadslab kunt meten. In drie overzichtelijke inzichten ontdek je alles wat je moet weten om de stad als laboratorium effectief in te zetten.

Inschrijven MOOC


    Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de leeromgeving.

    Leerdoelen MOOC Stad als Lab

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.