Tutorial van CloudSigma

Cursusduur: 4 uren

CloudSigma is een van de meest aanpasbare cloudproviders op de markt met een focus op open ontwerp en flexibiliteit met betrekking tot computerimplementaties.

Het cloudplatform is ontworpen om een ​​omgeving te bieden met dezelfde mate van vrijheid die privé-in-house omgevingen kunnen bieden. Alle functionaliteit is beschikbaar via een API of de eindgebruiker WebApp.

Klanten kunnen op een ongebundelde manier verwerking, opslag, netwerken en andere fundamentele computerbronnen leveren, zodat CPU, RAM, opslag en bandbreedte onafhankelijk kunnen worden gekocht en gecombineerd om de beste combinatie van cloudbronnen mogelijk te maken zonder de beperking van vaste servergroottes. Elke combinatie van CPU en RAM kan worden bereikt samen met meerdere schijven die op een server zijn gemonteerd en meerdere netwerkinterfaces. Elke resource wordt afzonderlijk en transparant gefactureerd als een abonnement of als pay-as-you-go in facturatiesegmenten van 5 minuten, waardoor klanten precies kunnen bijhouden hoeveel hun cloudservers in de loop van de tijd kosten en er nauwkeurig voor worden gefactureerd.

Uniek is dat elk op x86 gebaseerd besturingssysteem en elke software kan worden gebruikt met volledige beheerders- / rootcontrole, inclusief alle varianten van BSD, Linux en Windows. Eindgebruikers kunnen een onbewerkte ISO-afbeelding uploaden, CPU en RAM eraan koppelen en opstarten. Dit maakt volledige achterwaartse compatibiliteit vanaf het platform mogelijk.

Waarom is CloudSigma-infrastructuur geschikt voor aardobservatiedeskundigen?

Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn er veel cloudproviders die u kunnen ondersteunen bij uw gegevensverwerkingsworkflows. Het hebben van een grote hoeveelheid gegevens om informatie op te nemen, te verwerken en te extraheren, is meestal een van de belangrijkste redenen om in de cloud naar de eerste plaats te gaan, d.w.z. schaalbaarheid is de sleutel. Dat gezegd hebbende, geldt dit voor de meeste use-cases in het data science-domein. Het echte probleem begint te verschijnen wanneer de hoeveelheid data enorm wordt. Dit is het geval bij aardobservatie.

Inschrijven MOOC


    Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de leeromgeving.

    Leerdoelen

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.