Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Ruimtelijke gegevensanalyse met ArcGIS Desktop

Omschrijving

In deze cursus over ruimtelijke gegevensanalyse met ArcGIS Desktop van meer dan 40 praktische lezingen leert u de meest voorkomende en belangrijkste verwerkingstaken onder de knie te krijgen die kunnen worden uitgevoerd met ArcGIS Desktop, een van de meest belangrijke GIS-softwaretools die beschikbaar zijn.

Ook ziet u het soort vragen dat wordt beantwoord door middel van ruimtelijke analyse en gebruikte gegevens.

Allereerst beginnen we met een aantal basale GIS-taken zoals ‘Zoomen’. Vervolgens gaan we over op complexere verwerkingstaken zoals ‘Geo-Statistics’. We zullen ook enkele theoretische concepten behandelen die verband houden met ruimtelijke gegevensanalyse, vervolgens zullen we ons concentreren op het implementeren van enkele van de meest voorkomende GIS-technieken waarbij we u laten zien hoe u deze taken in ArcGIS Desktop kunt uitvoeren.

Wat u in deze cursus zult leren, is uiterst nuttig omdat u dit kunt implementeren in Spatial Data-projecten in verschillende disciplines, van ecologie tot engineering.

ArcGIS Pro is een onderdeel van de ArcGIS Desktop-suite. Deze professionele desktopapplicatie biedt kaartvervaardiging, geavanceerde analyses en datamanagement.

Leerdoelen tijdens deze cursus: