Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Trainee Simon Liu, Web ontwikkelaar

Geo-ICT Trainee Simon bij Geo-ICT Training Center, Nederland

Mijn naam is  Geo-ICT trainee Simon en ik woon in Apeldoorn. Als Geo-ICT Trainee  heb ik de kans gekregen om alsnog af te studeren aan het hbo. Al jong wist ik dat ik computers en softwareontwikkeling leuk vond. Toch was het moeilijk om na de middelbare school de juiste studie te vinden. Na één jaar studie Cognitieve kunstmatige intelligentie en één jaar studie Informatica – Game Design aan de universiteit van Utrecht kwam ik uiteindelijk bij de hbo studie Communicatie & Multimedia Design bij de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) uit. Deze studie doorliep ik met veel plezier maar het afstuderen lukt helaas net niet. Met dat probleem kwam ik bij Geo-ICT Training Center, Nederland.

Per 1 januari 2019 ben ik in dienst getreden bij Geo-ICT Training Center als front-end developer. Een half jaar heb ik gewerkt aan de website en het maken van nieuw foldermateriaal. Door bemiddeling van Geo-ICT Training Center kon ik me weer inschrijven bij de Hogeschool HAN en ben ik, mede door begeleiding van de directeur van Geo-ICT Training Center, alsnog afgestudeerd.

Nu ben ik een hbo-er met enkele jaren ervaring en biedt de arbeidsmarkt mij diverse kansen. Per 1 maart 2020 treed ik in dienst van de Belastingdienst als front end developer.