Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Webscraping en Mapping Dam Levels in Python

Omschrijving

In de mooc Webscraping en Mapping Dam Levels in Python wordt u blootgesteld aan meerdere technologieën en onderwerpen zoals: Web Scraping ETL, Python Django Programming, Web Mapping en Data Visualization. U combineert al deze onderwerpen en technologieën om een end-to-end GIS-webapplicatie te creëren.

Python is een programmeertaal die begin jaren 90 ontworpen en ontwikkeld werd door Guido van Rossum, destijds verbonden aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica (daarvoor Mathematisch Centrum) in Amsterdam. De taal is mede gebaseerd op inzichten van professor Lambert Meertens, die een taal genaamd ABC had ontworpen, bedoeld als alternatief voor BASIC, maar dan met geavanceerde datastructuren. Inmiddels wordt de taal doorontwikkeld door een enthousiaste groep, tot juli 2018 geleid door Van Rossum. Deze groep wordt ondersteund door vrijwilligers op het internet. De ontwikkeling van Python wordt geleid door de Python Software Foundation. Python is vrije software.

Django is een vrij webapplicatie-framework geschreven in Python volgens het model-view-controller-model. Django is oorspronkelijk ontwikkeld door Adrian Holovaty en Simon Willison voor verscheidene nieuwswebsites van The World Company. De ontwikkeling begon in 2003 en in 2005 werd Django vrijgegeven onder de BSD-licentie.

Leerdoelen tijdens deze cursus: