Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: AutoCAD voor MicroStation kenners

De cursus AutoCAD voor MicroStation kenners duurt 2 dagen en kost € 795,- excl. BTW.

Omschrijving

Deze cursus is geschikt voor mensen die oudere versies van AutoCAD, MicroStation of een ander CAD-pakket reeds goed kennen, maar nu veel te maken hebben met de nieuwste versies van AutoCAD.

Inhoud

Met de cursus AutoCAD voor MicroStation kenners maken we van u, een CAD-kenner, een ervaren AutoCAD-kenner. Er wordt ingegaan op de taal van AutoCAD en hoe dat zich vertaald naar andere CAD-pakketten zoals MicroStation. Welke functies heeft hebben andere CAD pakketten zoals MicroStation wel en AutoCAD niet en andersom. Tot slot wordt er gekeken naar de mogelijkheden van uitwisseling tussen verschillende pakketten.

Dagindeling

Dag 1: Context en Overzicht

Op de eerste dag wordt AutoCAD vergeleken met MicroStation. AutoCAD lijkt in een aantal opzichten op MicroStation maar de terminologie en opzet wijkt af. Denk hierbij aan verschillen in muisbedieningen, de interface commando’s en selecteren, Door inzicht te krijgen in deze verschillen wordt het veel gemakkelijker om de overstap naar AutoCAD te maken. Vervolgens maakt de cursist een start met verschillende oefeningen om al enkele basisfuncties van AutoCAD te leren kennen.

Dag 2: AutoCAD tekenen

Op dag 2 gaan we door met de  belangrijkste basisfuncties van AutoCAD onder de knie krijgen, aan de hand van diverse oefeningen. Aan het einde van de cursusdag kan de cursist net zo goed met AutoCAD werken als met Microstation.

Leerdoelen

  • De taal van AutoCAD leren kennen.
  • Functies van AutoCAD versus functies binnen andere pakketten.
  • Mogelijkheden tot uitwisseling.

Wellicht heeft u ook interesse in:

 

    NeeJa